First week of internship

Bismillah.

Alhamdulillah. Now I'm entering my very last semester for my degree, which is my internship program. 6 bulan beb. I'm only in my very first week and i'm feel like.....quitting T.T

Now i am one of the Trainee in Petronas, KLCC. Reporting duty in HR, specifically under Leadership and Capability Department, under a very small unit which is Capability Development. The job and knowledge i got there is interesting, but the working hours, and the working environment is disaster. Cuz I have experienced a better one. 

Depa kat Petronas very workaholic. Semua jenis balik lewat. huhu. Sarah pack barang nak balik around 5 lebih semua steady je lagi buat kerja kat ofis seolah olah baru pukul 3 -_-". Siap je pack barang bos panggil bagi kerja lagi. Sobs sobs. Memang mengeluh manjang duduk kat ofis. Buat DMO berejam idok pula mengeluh. huhu.


It is only my very first week, tapi dah ada empat ketui jerawat naik balik kat muka. Haha. Now i'm living in Bangi, in my aunt's house. Cekda yang besarkan Sarah dari baby lagi. hihi. Sampai ke besar duk rumah dia.

Woke up nearly everyday around 530am,

Keluar rumah pukul 645am. Even lewat 5 minit can cause you stuck in traffic jam.

Sampai ofis around 805am.

Keluar ofis pukul 630pm.

Sampai rumah around 740pm. Terus solat maghrib and makan.

aannnnnnndddddd. Malam is for Herbalife pulak :D

Cik Malim, my Cekda's husband selalu cakap

"Kamu ni pagi pagi pergi kerja muka sememeh je. balik rumah muka ceria je apesal?"

"muaha. balik rumah happy sebab boleh buat Herbalife pulak. hihi"

so malam around 810pm keluar rumah balik for boothing. then i'll be back home paling lewat pukul 1030pm. itu my promise to Cekda and Cik Malim. Anak dara takleh balik lambat lambat. 

balik rumah sambung buat kerja online sampai around 1am. then tidur. gitulah rutin setiap hari. 

---

Penat wei. serious penat. memang ALhamdulillah sangat ada Herbalife for extra energy needed every single day. setiap hari pun menangis. sebab penat sangat. stress sangat. stress sebab kena duduk kat ofis lama lama. pergi booth nangis balik booth pun nangis.

but when my WHY is strong, it is okay to work had now and get the reward later. Kerja kuat kuat for tiga tahun ni, and insya Allah lepas ni senang dah. retire with financial freedom before age 30. fuuhhh.

Moga ALlah mudahkan journey Herbalife tahun ni. Qualify Bali, qualify AWT Macau, Qualify Mill Team Retreat. Fokus dan teruskan kerjaa! Lepas nangis sambung kerja balik ye? *sebak*

Mohon doa. Salam.







Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.