2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Bismillah and assalamualaikum semua!

Selamat hari isnin, dan salam Spectacular!! ^_^

Hari ni penuh dengan fresh and new energy. Maklumlah, baru balik dari Kick Off Spectacular! Best masya Allah. memang sangat sangatlah rugi bagi yang memilih untuk tidak pergi! Banyak sangat benda baru belajar. Terutama tentang products :D 

Salah satunya, tahukah anda bahawa F1 Shake Herbalife sangat tinggi protein sehingga pasangan yang sudah berkahwin harus sentiasa berjaga jaga kerana ia memungkinkan anda memperolehi anak berderet setiap tahun? Muaha. Itulah yang saya belajar semalam daripada Dr. Jega. haha (Okei don't get me wrong. Herbalife do not make a woman pregnant. Allah does. Just ikut logic akal manusia dan ikut fakta sains Dr. Jega cakap macam tu. So lepas ni tak mau jumpa and cakap dgn saya "Kakak tu makan Herbalife 5 tahun dah tapi tak dapat anak pun.." Again I repeat, Herbalife do no make a woman pregnant. Allah does. Ha ni Sarah ulang dua kali ni. Kalau tak faham juga, means anda kurang nutrisi. Boleh isi form di atas untuk order Herbalife Nutrition hehe.

Di Kick Off juga saya dengar new inspiring stories from a very close friend of us. Memang berair air mata bila dengar. Young Muslim youth and take positive action bila kesusahan mencengkam keluarga. Sarah highlight kan sekali lagi, positive action. Sebab bukan semua orang memilih untuk take positive action. Ada yang down, ada yang take negative action (lari dari masalah, tambah masalah). But they choose to react positively over their problems and life challenges. masya Allah inspiring sangat!


Lepas tu kami draw plan 2014. Kau hado? Yang bestnya dalam Herbalife ni, bila kita plan, ada mentor yang guide one by one, one step at a time apa yang perlu kita buat untuk achieve plan kita tu. Memang best sangat sangat. Rasa macam ada Murobbi yang nak guide and bantu Mutarobbi dia ubah kehidupan to the better step by step. Haaa ngkau. Kemain analogiku. Hehe.

Kesimpulannya siapa tak pergi Kick Off dia rugi! Okei, sebenarnya itu intro je. bukan itu tujuan post ni sebenarnya. Melalut kelaut dah post ni -_-

---

Okei. Sebenarnya nak share conversation among us dalam whatsapp group siblings petang tadi. Depa la berbual. Saya baca je. and bila read through the conversation's thread, rasa sebak, rasa nervous, rasa macam dah matang sangat. Eceewah. but seriously, memang tangan sampai sejuk and ketaq time scroll baca conversation tu. 

koraaaaaanggg. Kereta idaman 2014 korang apa? Nak tukar kereta tapi rasa kene beli rumah dulu

Aku tak interested on kereta. hee. aku suka rumah. aku suka cuti. Next year habis praktikal aku nak holiday dulu

Aku looking forward on rumah and kawen. hihi

Rumah eeaa? Downpayment mesti more than 20k kan? Jom weh kita achieve dreams kita one by one. kita AWT dulu!

Nak beli kereta. statement cantik je hope start bulan ni and 3 months onward terus book kereta. For now nak naza rio/fiesta. Then nak kawen. then 2500r.o nak beli rumah.   

ini semua plan kengkawan saya untuk 2014. yang inspiringnya depa nih umur baruuuuuu 20-24 tahun dah fikir benda2 yang biasanya umur 25 tahun ke atas fikir. Tak caya?

Okei, agak agak kengkawan saya yang umur 22 tahun lani, hampa dah terfikir nak beli kereta and rumah tahun depan? Kalau ada, bagus sangat! kalau takda, mesti ada yang akan cakap "derang takpelah, dah ada duit. kitorang ni belajar pun tak habis lagi"

Ketahuilah sesungguhnya conversation 3 orang di atas tu, depa semua still student, dan ada yg baruuuuuuuuuuu je graduate. cumanya alhamdulillah dalam Herbalife we a trained to plan our life, to have big dreams and work hard to make it to become reality :')

Ehe. Kalau lani orang sibuk dengan fenomena artis kawen harga juta juta, depa sibuk bincang impian derang tahun depan. touching sangat.. huhu.

so itulah. 2014. penuh dengan life planning yang interesting. ada yang work hard sebab nak beli kereta, ada yang sebab nak kawen, ada juga sebab nak beli rumah. All the best korang! huhu.

---

So, which one are you?
The one yang ada wawasan masa hadapan, or the one yang menyerahkan masa depan kepada kerajaan? HAHA. take action now guys. It is for our better future.

Okei. itu je. siapa nak UBAH KEHIDUPAN AND HAVE A BETTER LIFE NEXT YEAR WE CAN HELP YOU! Contact me now! Sarah 0137498252 :D
 

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

First week of internship

Tough Times