Posts

Showing posts from December, 2013

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Image
Bismillah and assalamualaikum semua!

Selamat hari isnin, dan salam Spectacular!! ^_^

Hari ni penuh dengan fresh and new energy. Maklumlah, baru balik dari Kick Off Spectacular! Best masya Allah. memang sangat sangatlah rugi bagi yang memilih untuk tidak pergi! Banyak sangat benda baru belajar. Terutama tentang products :D 

Salah satunya, tahukah anda bahawa F1 Shake Herbalife sangat tinggi protein sehingga pasangan yang sudah berkahwin harus sentiasa berjaga jaga kerana ia memungkinkan anda memperolehi anak berderet setiap tahun? Muaha. Itulah yang saya belajar semalam daripada Dr. Jega. haha (Okei don't get me wrong. Herbalife do not make a woman pregnant. Allah does. Just ikut logic akal manusia dan ikut fakta sains Dr. Jega cakap macam tu. So lepas ni tak mau jumpa and cakap dgn saya "Kakak tu makan Herbalife 5 tahun dah tapi tak dapat anak pun.." Again I repeat, Herbalife do no make a woman pregnant. Allah does. Ha ni Sarah ulang dua kali ni. Kalau tak faham juga, means…

Selepas hampir 2 tahun sebagai Herbalife Distributors

Image
Bismillah.

Assalamualaikum semua! New energy despite the dull and stressful environment here in UTM. Hehe.

--

Sedar tak sedar dah hampir dua tahun bergelar Herbalifers. Belum puas belajar, belum puas jatuh dan bangun, belum puas experience life, belum puas bantu orang! 

Hari ni rasa nak share sedikit dengan semua orang what happened to me after these 2 years. Rasa terlalu banyak sangat benda yang dah berubah.

Perubahan after Herbalife

1. I see the world differently.

Walaupaun sebelum ni ramai yang kata i see things differently, saya ni matang lah, apelah.. Tapi rasanya after Herbalife ni, lagi besar perspektif saya dengan kehidupan. Rasa macam.. dah betul betul masuk dalam dunia sebenar. bukan lagi dunia fantasi ke, dunia yang penuh teori.

2. I see the application of dakwah (spreading Islam) in my real life

Point yang ni tak tahu nak cerita macam mana. Korang kena buat dan rasa sendiri. Sebab Herbalife ni konsep dia really close to Islam. Sebab Herbalife ni is a business related to ATTRACTION.…