Posts

Showing posts from June, 2013

saya juga pernah gemuk

Image
Bismillah.

nak share sikit life journey dari kurus-gemok-kurus balik. sebab kak ainpeter tak percaya sarah pernah gemok. berfikir panjang juga nak share ke tak nak share ke tak. bukan apa, segan :3 so, feel free to read.

---

I am once a sprinter. dulu di sekolah, bersama denganku ada Nasreen, Iman, Nawal, Arwah Dekjah. Ini yang selalu dalam team 4x100m atau 4x200m. Kalau 100m one shot biasanya Nasreen dengan saya. Feh. berlari ibarat angin. Dulu, sukan punya pasal, apa pun buleh. Muka berbelang hitam belengut tu kira standard lah. barulah macho. Ustaz ustazah tak suruh buat apa apa pun, tetap turun training sendiri. Siapa tak suka sukan kan? Masa tu zaman ringan. Zaman melompat buleh melantun 2meter. lani melompat melantun seinci dua jah.

Masuk Kolej. minggu pertama ada Karnival Kesihatan. Ada klinik bergerak, ada kempen kesihatan, ada program derma darah. macem macem ada. Karnival Kesihatan tu seminggu lama dia. bila ingat balik macam kelakar pun ada. That was my first experience d…