The Amazing Race

Currently di rumah Abang.

Esok insya Allah ke Wangsa Maju for my weekly 500class. I love 500class!!

Malamnya insya Allah ada monthly usrah family. Tak sabar nak tunggu semua orang kumpul. Umi nak buat ikan bakar :D

Ahad ada training di Putrajaya. Keep on learning so we will keep on earning insya Allah ^_^

Kat rumah Abang ada Astro. Terbuka series The Amazing Race. Serius lama tak tengok series ni. Sejak buat Herbalife semua favourite series dah tak sempat tengok. Humphh.

Dulu setiap kali lepas tengok TAR ni mesti akan take note semua tempat yang diorang pergi, and masukkan dalam wishlist places to travel one day. New Zealand and the longest and highest cable car in the world, OZ and the Three Sister, Spain and its history and many mores.

Masa tu belum berkenalan dengan herbalife lagi, so masukkan je dalam wish list tapi tak tahu nak achieve macam mana and bila.

Sebab me sangat suka explore new things and sangat suka travel. Tapi dulu dalam negara jelah. Tapi after Herbalife dah dapat pergi jenjalan Singapore, Hong Kong and Macau. Besttt!!! Insya Allah bulan Jun nanti akan pergi Bangkok with Herbalifers. Siapa nak ikut?

To me one of the way nak travel is by doing it in reality OR read bunch of books + tengok TAR series. Itu memang tahp pathetic latu. Books give me opportunities to explore and travel around the world even to small cities, to arab world, to europe blabla. Seriously i have a dream nak travel the whole world and i believe working with Herbalife can help me achieve my dream faster. Takkan dah tua berkerepot baru nak gi jenjalan kan. Masa tu mana larat nak naik the biggest roller coaster in the world, nak panjat gunung, nak jenjalan kat kota kota lama tinggalan sejarah. Tedia kemain lagi berimpian -.- tapi betul apa. Everything start with a dream :)

---

Tapi, the real amazing race is the life itself.

Sedar tak sedar sebenarnya semua kita ni tengah berlari kearah satu tujuan: mardhotillah. Redho Allah. Syurga Allah. Kan?

Dalam sepanjang perjalanan pasti ada ujia. Kejap kawan kita laju tinggalkan kita dalam racing ni, kejap kita pulak kat depan. Kekadang dua dua penat and down. Kekadang semangat dan berlari laju. Alah, macam dalam TAR series tu jugak la kan.

So konklusi, hidup hanya sekali. Make it the best shot so bila dah meninggal nanti takdelah kita meraung raung kat Allah minta dikembalikan kat dunia sebab menyesal tak cukup amal and tak cukup soleh. Macam cerita dalam surah Sajadah tu :)

Wassalam
Allahummaghfirlii..



Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.