Posts

Showing posts from April, 2013

The Amazing Race

Currently di rumah Abang.

Esok insya Allah ke Wangsa Maju for my weekly 500class. I love 500class!!

Malamnya insya Allah ada monthly usrah family. Tak sabar nak tunggu semua orang kumpul. Umi nak buat ikan bakar :D

Ahad ada training di Putrajaya. Keep on learning so we will keep on earning insya Allah ^_^

Kat rumah Abang ada Astro. Terbuka series The Amazing Race. Serius lama tak tengok series ni. Sejak buat Herbalife semua favourite series dah tak sempat tengok. Humphh.

Dulu setiap kali lepas tengok TAR ni mesti akan take note semua tempat yang diorang pergi, and masukkan dalam wishlist places to travel one day. New Zealand and the longest and highest cable car in the world, OZ and the Three Sister, Spain and its history and many mores.

Masa tu belum berkenalan dengan herbalife lagi, so masukkan je dalam wish list tapi tak tahu nak achieve macam mana and bila.

Sebab me sangat suka explore new things and sangat suka travel. Tapi dulu dalam negara jelah. Tapi after Herbalife dah dapat…

Peace of Mind

Image
Bismillah.

I have been introduced to Quran since my childhood life.

Umi has started teaching me Quran ever since I was in the age of 3 I guess.

Alhamdulillah dengan izin Allah I managed to recite Quran fluently at the age of 5.

Umi dulu ajar Quran garang woo. jangan memain.

Rasanya kalau Umi tak garang ajar Quran dulu, sampai sekarang tak pandai lagi agaknya.

---

Dulu masa zaman kanak kanak, zaman sekolah, sangatlah kurang hargai masa masa kosong.

Zaman sangat banyak waktu untuk baca dan hafal Quran.

Dulu zaman sekolah, nak hafal surah kemain kacang goreng lagi. mudah. cepat. sebab tak banyak distractions. dan banyak masa senggang.

Tapi dulu, belum pandai hargai masa masa emas tu.

Betul orang tua tua kata, bila dah tak ada baru nak menyesal.

---

Usrah sem ini bermula dengan hafazan quran.

Bermula dengan Surah Al-Mursalat.

Serius rasa janggal bila betul betul dapat allocate masa untuk menghafal.

dan masa yang diperlukan untuk menghafaz juga lebih.

otak semakin tumpul, mungkin juga ban…

Extravaganza - a guide for part timer

Image
Bismillah.

my very first Extravaganza tahun lepas ^_^
Salam EXTRAVAGANZA everyone !
Semalam baru habis Zero2Hero. Macam mana Zero2Hero? best kannnn? 
Siapa yang pergi seorang diri tak bawak teman, mesti tengah rasa rugi serugi ruginya dan menyesal semenyesal nyesalnya (ada ke perkataan macam tu? hehew)
Siapa yang bawak orang pula mesti tengah bersemangat nak mula kerja dengan orang orang baru kan? Yeahh  Alhamdulillah !
Masa di Zero2Hero, banyak kali sangat sangat semua orang di pentas, di lantai, di bilik, di toilet hatta di bilik makan pun orang soksek soksek berkenaan Extravaganza. dan haruslah saya excited nak pergi Extravaganza kali ni ^_^
Extravaganza ni sebenarnya apa? Orang baru suka sangat tanya soalan ni. Masa saya tanya upline tahun lepas, dia tak bagi jawapan yang best. dia kata kalau nak tahu, kena pergi sendiri sebab benda tu tak buleh diucap dengan kata kata. kena rasai dan lihat sendiri. gteww.

Jadi siapa yang akan pergi ke Extravaganza?
Orang yang serius dengan bisnes…

Make A Way

Image
by Allah's will, Alhamdulillah i have completed around 70% of the required amount. this is the last month to qualify. do pray for me. i really have to qualify this promotion for many reasons. bismillah!