Fokus please fokus

Esok ada 2 tests.

Proposal chapter 1 and 2 belum siap. I am forcing myself to love the topic but just can't :(
Problem statement pun tak dapat lagi acane nak buat.

Bahan untuk sharing dengan adik adik pun belum prepare.

OD is confusing. Reading the same semtemces over and over yet nothing spark the mind.

HR is good cuz the book is really student friendly.

Just done with ads for CP.

Mata kat buku otak fikir benda lain.

Otak penat. Badan nak rehat.

But i'm not even half done.

*minum teamix pekat*

Mari stay up malam ni muehe

---

Selalu doa kat Allah ; Rabbi mohon diberikan kecukupan dan kelapangan masa dalam memenuhi tanggungjawab harian, dalam membina kefahaman dan kemahiran, hubungan sesama insan.

Sebab memang terasa sangat, tanggungjawab lebih banyak dari masa yang ada tapi Allah selalu beri kecukupan dan kelapangan waktu. Memang rasa magic sangat kadang kadang. Rasa macam dah buat kerja lama dah kat library tapi waktu seolah olaj tak bergerak. Hebat kan Allah?

Uhu. Jadi mintalah kat Dia banyak banyak. Masa tu kan makhluk, kalau Allah suruh masa berhenti khas untuk kita pun buleh sebenarnya (cuma kita la tak perasan masa berhenti). Sebab tu kadang kita rasa banyak sangat kerja tapi Alhamdulillah dapat siap mengikut waktu. Kadang kita rasa kerja tak banyak tapi awat tak cukup masa?

Naa. Kembali kepada niat dan matlamat. Kalau niat baik dan bermula dengan cara yang betul, insya Allah Allah mudahkan :)

---

Konklusi; Nak masuk Syurga bukan senang wei

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.