sebab Nabi cakap nanti tak dapat masuk Surga

captured from Dalam Dekapan Ukhuwah - Salim A. Fillah

habis kelas. terasa nak baca something. grabbed buku DDU dari bookshelf.
selakselak. terjumpa bahagian kat atas tu.
T_________________________T
baca paragraph ni, rasa nak menangis
sombong
tak masuk syurga
menolak kebenaran 
menganggap rendah orang lain

tak tahu kenapa.
sekarang memang masuk mode
penjagaan hati.
asal baca buku pasal hati mesti sentap.
tapi lepas sentap kadangkadang tak take actions pun nak improve
T__________T

hati hati menjaga hati.
rosak hati, rosaklah seluruh jasad.

bagi mereka yang tercari2 buku sentap2 berkenaan hati dan iman, saya suggest baca buku Uncle Salim yang atas tu. isi bukunya ringan dan mudah difahami.

i'm currently reading Ar-Raqoiq - Pelembut Hati by Muhammad Ahmad Ar-Rasyid.
bila baca buku tu lagilah lagi terasa sentap sana sini.
moga Allah beri saya kekuatan nak istiqomah dengan projek hati.
atau nama lainnya - tarbiyyah dzatiya.

salam sayang.
wassalam. 

Comments

spanbob said…
selalu sangat jadi sama macam ni.

sarah, im currently reading the same book as yours!

ar-raqaiq.
wee. kite ade telepati lah spanbob! :)
SaraHaikal said…
Where can i find the books??i think i really need to read them..
try cari di Fajar Ilmu baru. toko buku di KL :)

yes, everyone should read the book
izzati fuad said…
Fajar Ilmu tu di mana sarah? hehe. rasa nak pergi beli buku2 begini tapi tak tahu nak beli buku apa dan di mana.

btw, ini kak ijat. :D

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.