Reflection : Donut and Girls

 Setiap orang ada cara yang pelbagai untuk berehat.
Kan?

Bagi sesetengah orang, tidur dan baring adalah satu kerehatan baginya.
Setengah yang lain menjadikan menjahit sebagai salah satu cara nak hilangkan stress *bukan saya.  hate sewing*
Sesetengah yang lain pula memasak adalah salah satu cara nak reduce stress!
heyahh. dan tentunya saya tak pandai masak.
blend shake je pandai.
but i really love eatingggggggggggg :D

so beberapa minggu lepas kami buat aktiviti buat donut. dan chakoi (orang kedah panggil paktengko)    
 
sifu utamanya Mek Wana

Siap ada keju lagi ye donutnya *i don't like cheese*
Saya suka chocolate. so belajar bancuh choc sendiri dari Wana. penat oi nak bancuh. *kacau laju2*

sesi menghias donut. donut yang ada lubang kat tengah tu saya punya sebab takda cheese

ini chakoi. comel je kan

sifu chakoi is kak ika :D lepas ni kak ika nak buat sesi moist chocolate cake pulak :D

okay ni tak lain tak bukan kerja pelukis terkenal Puan Aura Besi. muehehe
happy faces ^_^
lepas sesi buat donut dan cakoi tu, haruslah makan bersama kan.
lepas tu kak Safi beri sedikit tazkirah ringkas. 
best kak safi bagi. kata beliau;

"Sebenarnya kita sedar atau tak, kita duduk2 sama2 camni, buat donut sesama ni pun dapat pahala. HANYA kalau kita niatkan sebagai ibadah. Senangkan Islam tu?"

begitulah kebiasaannya, setiap aktiviti yang kami lakukan bersama, di akhir program pasti dan harus diingatkan kembali yang sebenarnya kita hidup ni bukan saja2. setiap apa yang kita lakukan dikira sebagai amal soleh kalau kita niatkan kerana Allah ^_^

salam ukhuwah fillah daripada kami HSiswi UTM :)

Comments

Popular posts from this blog

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.

i'm back