Posts

Showing posts from October, 2012

Hero yang kecah

Image
Selamat hari lahir Daddy. No gift. Just prayer and Shake yang akan ku beri. Hihi.

Moga jadi hamba yang beriman, anak yang soleh, suami dan daddy yang mithali.

Thank you jadi pakcik yang terkecah di dunia. Bila2 je kawen nanti tlg sponsor goodies ek. Macehh


sampaikanlah, mudahkanlah

Image
Bismillah.

*ini post personal, tak perlu baca kalau takda masa*

she really wanted to perform Hajj. She did pray hard. She did cried. She did said it repetitively to go to Makkah and perform Hajj. Alhamdulillah Allah gives her chance, along with her son and daughter in-law. Alhamdulillah. 

She is my Nenek. 70+ years old. 

* * *

Saya tak tahu bila perasaan itu muncul. Tapi sejak dua menjak ni, perasaan tu semakin berkobar dan melonjak lonjak (dapat bayangkan tak perasaan tu macam mana?)


Setiap kali Takbir, mesti teringat Kaabah.
Setiap kali Solawat, mesti terbayang Rasul sedang menunggu di Masjid Nabawi *sebak*
Setiap kali dengar lagu Maher Zain yang Assalamualaika Ya Rasullullah dan Irfan Makki Waiting for THE Call mesti sebak. mesti menangis
*nangis jap*
Setiap kali balik rumah mesti mengadu kat Umi "Umi, manje nak gi Umrah. Tahun depan. Doakan tau. ada rezeki Je bawak Umi Ayah skali"

Serius. perasaan membuak nak pergi ziarah Baytullah, nak ziarah Rasul dan sahabat2nya di Madinah. P…