Herbalife University : menangis, habis hilang macho

sometimes in your life, when you fall down, and you feel you don't have the strength to get back up. Do you think you have HOPE?

if i fail, i will try again and again and again. because Allah is always there for me.



Masa di Herbalife University Macau, ada Post Meeting bersama team. ramai yang menangis. termasuklah saya. sebab apa menangis? mestilah sebab rasa macam lemah tak bermaya sangat sangat. doubting myself.

 moment moment menangis. habis hilang macho

buleh ke Sarah?
Sarah buleh ke nak buat?
Sarah buleh ke nak fail and fail and fail and get back up again and again and again?

buleh insya Allah. buleh. yakin. yakin. yakin yakin. Allah ada! Allah akan bantu!

rejections demi rejections demi rejections. still nak go on dengan Herbalife?

YES! akan teruskan. semua orang bermula dengan susah. semua orang. kalau senang, itu scam namanya. bukan bisnes. if others can do, why not me? kenapa orang lain buleh berjaya tapi Sarah tak buleh. yes i can. yes i can. YES I CAN!

*tampartampar diri sendiri sekejap* ohh tengah down lahai.

Pasangan Mr dan Mrs Kim yang memberi Inspirasi. orang Korea. 

dulu diorang hanyalah :

 yes. belakang tu rumah diorang. kerja ternak lembu je pun. 

tapi Alhamdulillah. walaupun mungkin mereka hidup tidak berTuhan, tapi janji Allah itu pasti. siapa yang berusaha, dia akan berjaya. siapa yang yakin, dia akan berjaya. dengan sifat Ar-Rahman Allah, even orang kafir buleh berjaya di dunia. di akhirat mungkin tidak.

dan ini mereka selepas Herbalife :

selepas Herbalife. Alhamdulillah. paling miskin monthly income yang diorang dapat at least RM400K.

mereka tidak bertuhankan Allah.
tidak sujud dan patuh kepada Allah.
tetapi mereka banyak buat kerja amal.
bina sekolah, bina pusat anak yatim.
tapi syarat amal diterima adalah dengan Syahadah.
deep inside, masa dengar training diorang, saya berkali2 terdetik dalam hati
"moga Allah beri Hidayah kepada pasangan ini suatu hari nanti"
orang yang bukan Muslim dapat buat banyak 'amal' daripada kita yang Muslim
*malu*

jadi saya terfikir.
saya berTuhankan Allah.
sujud dan beriman kepada Dia.
masakan Allah takkan bagi kejayaan. kan?
sama ada cepat atau lambat.
sama ada betul niat atau tak.

oh okay. sekejap. kenapa menangis Sarah? kenapa Encik dan Puan Kim ni yang jadi salah satu sumber insprasi? sebab, Kim ni pun start dengan kesusahan. sebenarnya majority orang yang berjaya dalam herbalife bermula dengan miskin. dan nak ubah kehidupan, melalui peluang yang Herbalife berikan. dan pastinya dengan izin Allah juga lah kan. pasangan suami isteri ni naik basikal je masa awal awal diorang dalam bisnes Herbalife.

Si Isteri mengadu kat suami : Abang, sampai bila nak macam ni, susahnya nak berjaya. susah bisnes ni
Suami pun balas : kejayaan takkan datang tanpa kesusahan. esok masih ada untuk kita berjaya

sharing ni buat saya terfikir. selama ni saya fikir, buat Herbalife ni mudah. yes memang mudah kalau betul attitude dan cara kerja kita. (iAllah akan saya sentuh perihal attitude in my next post). sebab tu nangis masa time post meeting. saya share apa yang saya rasa.

HERBALIFE SUSAH! and rupanya ramai juga yang ada persepsi macam tu. which is betul. memang susah. sebab tu ada tapisan nya. sebab Herbalife bukan skim cepat kaya. Herbalife bukan scam. Herbalife bukan network marketing yang recruit based. Herbalife bukan macam tu. sebab Herbalife ni Multi-billion punya company. full of ethics, dan marketing plan dia Alhamdulillah dan insya Alllah setakat ni tiada keraguan. semuanya jelas.

dalam Herbalife, siapa yang berusaha dia akan berjaya. siapa yang kuat tekad, ada dream besar, ada WHY yang kuat, insya Allah dia akan berjaya. sebab tu ada je dalam team yang downline income lagi banyak dari upline. donwline grow dulu dari upline. sebab dalam herbalife, siapa usaha lebih dapat lebih. upline kalau tak kerja, tak layak dapat apa apa daripada downline. dan it's not the money that me make, but it's the persone we become. the more we earn, the more we can give. can?

Alhamdulillah sangat. masa di Herbalife Univesity saya dapat VIP seating. ada lah beberapa qualifications yang kena buat untuk dapat VIP seating. Alhamdulillah dapat buat. dan Alhamdulillah sangat kalau VIP memang dekat sangat2 dengan stage. buleh nampak muka speaker crystal clear! memang apa yang dia cakap buleh terus sentap masuk dalam hati.

dekat kan dengan speaker+stage?

sebab kalau tak VIP, seating nya macam ni:

nun jauh kat atas. kat tempat General.

so, Sarah kena keluar dari comfort zone.
kena refresh niat.
kena refresh WHY
kena ada bigger DREAMS. 

insya Allah Sarah buleh. Sarah buleh. Sarah buleh.
nombor di dalam system sangatlah merisaukan.
rejections setiap hari. sedang mencari hikmah atas apa yang berlaku.
kembali kepada Allah. Allah yang Maha Memberi.
jom muhasabah diri. banyak benda tak setel dengan Allah, sebab tu urusan di dunia sukar.
astaghfirullah.
tanggungjawab banyak. sebagai hamba, sebagai Muslim. warghhh.
Allah ada Allah ada!
 
do or die. go go go AWT! let's FINISH STRONG!

SIAPA nak be more HEALTHY, earn EXTRA INCOME buleh isi form di atas :)

*jangan nangis2. bismillah, dan buat sekali lagi. Allah kan ada* :)

*post untuk diri sendiri*

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.