Posts

Showing posts from September, 2012

Herbalife University : menangis, habis hilang macho

Image
sometimes in your life, when you fall down, and you feel you don't have the strength to get back up. Do you think you have HOPE?

if i fail, i will try again and again and again. because Allah is always there for me.


Masa di Herbalife University Macau, ada Post Meeting bersama team. ramai yang menangis. termasuklah saya. sebab apa menangis? mestilah sebab rasa macam lemah tak bermaya sangat sangat. doubting myself.
 moment moment menangis. habis hilang macho
buleh ke Sarah? Sarah buleh ke nak buat? Sarah buleh ke nak fail and fail and fail and get back up again and again and again?
buleh insya Allah. buleh. yakin. yakin. yakin yakin. Allah ada! Allah akan bantu!
rejections demi rejections demi rejections. still nak go on dengan Herbalife?
YES! akan teruskan. semua orang bermula dengan susah. semua orang. kalau senang, itu scam namanya. bukan bisnes. if others can do, why not me? kenapa orang lain buleh berjaya tapi Sarah tak buleh. yes i can. yes i can. YES I CAN!
*tampartampar diri sendiri…

first time keluar negara!

Image
Bismillah. Have You Had Your Shake Today?

I had my stoberi shake. lepas minum, 2-3 minit lepas tu muntah balik :(
sedih je.

*tajuk kali ni sangat skema*

Dari kecil sampai besar, saya memang ada impian nak pergi oversea. pergi jalan jalan, pergi sambung belajar kat oversea. bila ramai kawan kawan sekolah dapat peluang pergi oversea, memang sedihhh je dalam hati. hewhew. dan mesti siapa yang rajin baca post saya yang dulu dulu, kemain gebang lagi nak pergi China lah, nak pi Oz lah. hewhew. tapi takdak duit masa tu. so memang taklah pergi.

deep inside still ada dream nak belajar kat oversea. tapi masalahnya saya jenis anak umi ayah. ohh nangis kalau berbulan tak jumpa umi ayah. masa belajar di Perlis 2 tahun lepas, setiap hari nangis *kantoi* memang hilang habis macho. mungkin sebab tu lah kut Allah tak beri saya pi oversea. kalau pi lama lama nanti rinduuu.

jadi. Alhamdulillah sangat sangat Allah beri peluang tu dalam Herbalife. dapat travel pergi negara orang  sambil belajar new things…

macam macam.

There are some pains, sangat strong. If we remember those memories, we feel the pain as hurtful as it just happened yesterday. Fresh wound. 
Those pains that caused us persistence. Jatuh, ttp nak bangun secepatnya utk selamatkan diri dari sakit yg lebih teruk, yg kits pernah rasa  
Harini ada org dtg kat kita dan cerita masalah dia, sama dgn kits. Like a knife, it stabbed me. I remember those days. 
Be strong my friend, as you are developing an unimaginable strength. Like a mountain, only Allah can stop you.  
Damn those people who say bad words, be rude, arrogant, that kill us when we are small. Be big. Prove them wrong.
Thanks to those people who make us suffer. They are building a giant within us. Thanks to them.  
Kesian mereka kerana menyakitkan org, org terus grow, mereka terus kekal. Kesian kerana Allah memilih mereka utk jadi ujian pd org lain. 
My strength today is resulted from being pushed, being stepped on, being hurt, being humiliated, disrespected, when I'm small. Allah…