bila peluang traveling datang.



Macau

Hong Kong

Dalam Herbalife, ada waktu untuk training, ada waktu untuk vacation. Herbalife University is a training. Bila training, means corporate hanya sediakan training sahaja. accomodation semuanya kena sediakan sendiri. makan minum, transport semua. berpelohpeloh la juga nak sediakan +/- RM3000 lebih untuk pi sana. Tiket training, flight, makan minum kat sana, lepas tu mestilah nak beli merchandise semua kan. fufu. kering kering. sebelum sampai Macau depa bawak pi jalanjalan Hong Kong sekejap. ALhamdulillah Allah mudahkan. pergi training Herbalife dengan duit Herbalife. wee alangkah seronoknya perasaan tu. fufu. tercapai juga dream nak merasa gi oversea. hehe. 

mungkin orang akan cakap hek eleh. sekejap je pun perginya. dekat je pun.
ehe. sekejap ke, lama ke, at least dapat pergi. at least pergi dengan duit sendiri. wargghhh bestnyaaaaaaa!

jauh tu sarah. mahal pula tu. kenapa kena pergi?

mesti ada orang akan tanya camtu kankan? secara senangnya, kita fikir macam ni. dalam kehidupan kita, yang penuh pancaroba, dalam nak lawan jahiliyah semua tu, iman kita tak semestinya sentiasa menaik dan kuat kan? maksudnya, usrah atau lani glamour dengan panggilan bulatan gembira jadi kewajipan setiap minggu untuk pergi. untuk makanan hati. makanan rohani. untuk pastikan kita punya momentum untuk buat kebaikan, untuk kita beramal soleh tu ada. sebab dalam usrah ada penyampaian yang membangunkan hati dan jiwa, ada sahabat-sahabat yang positive dan selalu mengambil berat perihal sahabt yang lain. sebab apa kena maintain iman+performance? sebab nak redho Allah. sebab nak rahmat Allah. sebab nak Syurga. ingat nak masuk Syurga senang2 camtu je eh?

kalau dalam urusan belajar, mestilah sentiasa nak score highest mark dan bagi performance yang out standing kan? macam mana nak buat macam tu? pergi kelas, buat latihan, jumpa lecturer dan lainlain.

kalau orang yang berkerja makan gaji pun, ada training untuk tingkatkan produktiviti dan kualiti kan?

macam tu jugalah Herbalife. ada trainingssss yang disediakan untuk improve skill, attitude, upgrade income dan make sure nutrisi ni reach semua orang :) yang bestnya leaders tak paksa pun suruh pergi. diorang just bagitahu the importance of HU. then siapa yang serius, choose to go. siapa yang rasa kurang serius, nak grow lambat, buleh tak pergi. tiada paksaan.

make sure bawak mp3 yang ada radio ye. kat dalam hall tu nanti semua bangsa dari region asia pasific ada. semua bahasa ada. kalau tak nanti ternganga jelah dalam hall tu.

Herbalife University ni salah satu trainingnya. bukan semua orang buleh pergi. tapi selected people. yang dah sampai level tertentu dalam Herbalife dan juga yang qualified. kakak2 leaders ku kata ni higher level training. kena pergi. kalau tak qualified, kena qualifiedkan diri untuk pergi. Alhamdulillah saya qualified. dan saya tak pergi seorang diri, Alhamdulillah sangat. pertama kali pergi Herbalife University dan Alhamdulillah insya Allah i'm bringing 3 people dari team saya yang qualified untuk pergi. team work makes the dream work.

These 3 inspirational people under my organization, that inspires me a lot. sebab mereka ada WHY dan tekat yang kuat kenapa mereka kena berjaya. kenapa mereka kena ada extra income semua. seorang kerana Ma Abah. nak bantu ekonomi keluarga. nak tampung study adik dia. seorang sebab nak kahwin. macam macam sebab. seorang sebab dream dia nak bina rumah anak yatim yang dia sendiri sponsor sepenuhnya. fuuhh. moga2 dream korang tercapai lah ye. mereka semua ni tengah work hard juga ni. mohon doakan mereka ni ya :)

insya Allah tahun depan akan ke Bangkok pulak. lepas tu ke Indonesia. dan insya Allah akan pergi vacation free. doakan ye. siapa yang suka travel, nak travel + dapat extra income, buleh la pm saya. Herbalife bagi peluang yang sangat best bagi orang2 yang suka travel macam saya ni. memang bestlah buat Herbalife ni ^_^

moga Allah menjaga niat, menjaga ikhlas, menjaga hati. moga perjalanan kami nanti dijauhkan daripada musibah serta fitnah, dimudahkan, dirahmati, serta dikira sebagai amal soleh. doakan.

*ohh sangat2lah excited nak merasa pengalaman pertama gi oversea. eceh! thank you Allah* 

[] kumpul duit. hajat sangat2 nak pergi Misi Bantuan Kemanusian dibawah Biro Misi Kemanusian HALUAN. tapi perempuan jarang2 gitu dapat pergi. kurang sesuai mungkin. hanya berdoa dan usaha tingkatkan diri. mana tahu satu hari nanti Allah beri peluang nak pergi. kan? ameeeeeen.

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.