Posts

Showing posts from November, 2011

Note : melawan syahwat

Image
There will come a time when holding on to your Iman would be like holding on to hot coal" (Sahih al-Tirmidhi)
*** Aku berdoa dalam setiap keterbatasan
Menjaga yakinku melawan syahwatku yang sering menipu
Jagalah aqidahku dari ribuan thagut yang menyeranta dalam benak belukar
Keterasingan ini berat ya Rabb
Maka aku mohon tegarkanlah jiwa yang lemah ini
BIsmillahi tawakaltu Alallah La haula wa la quwwata illa billah
Maka Kuatkanlah
Kuatkanlah hati yang rapuh ini
Teguhkan kepalan yang menyimpan cita cita Jihad menuju mahligai keridhoanMu


Random : being happy

Image

Famili : anak kecil

Image
Muaz Zukhair Muhd Ghazali welcome to the world, welcome to the family. the 5th one. Alhamdulillah. tahniah to my dearest Kakak. Ainin Sofiya. Maryam Hanna. Nurul Mawaddah. Amzar Zhafran. Muaz Bukhoir. p/s: tak pasti betul ke tak ejaaan nama ^^  eh lupa, welcome to the family juga BangPis. hehe

Promosi : jom join Camping Islami!

Image
Selepas 10 tahun perlaksanaan, Kem Minda Kreatif kini berada hampir diseluruh Malaysia! jom sertai kami dan rasai kenikmatan berada dalam suasana Islami! terdapat juga di johor, perlis, kedah, kelantan, selangor dan lain-lain negeri! hadiah buat adik-adik yang sedang bercuti ^^ klik sini untuk maklumat lanjut FB KMK brochure pendaftaran KMK Johor sambil2 tu lawati Portal KeARAH  selamat bercamping!!!

Note : keep calm

Image
Happy Eid Al-Adha to all. May Allah bless ^^ theme song : Irfan Makki - Waiting For The Call

Note : muahmuah

Image
how I define cool? - when a guy love kids. look after their little one without banyak songeh. seriously, lelaki yang penyayang memang sangat cool, and will have all my respects. Kamu tidak buleh memasuki Syurga sehingga kamu beriman, dan kamu tidak (dikira) beriman sehingga kamu berkasih sayang - HR Muslim 
so, Rasulullah is the coolest man la kalu camtu kan? 

p/s: midterm dah habis. another 2 papers after holiday. yet 5 journals, 2 reports and a video need to be done before naik cuti. dengan ada wedding ceremony lagi. fehfeh. moga Allah mudahkan ^^