Note : hensem

For the sisters: “The eye is the spy of the hearts and the messenger of the intellect; therefore lower your gaze from whatever is not appropriate to your faith - tumblr.




Kalau nak dapat si dia yang menjaga pandangan, kita dulu yang kena menjaga pandangan.

lagilagi di UTM, makin lama makin ramai la pula pakpak Arab, pakpak Turki, dan segala pak la yang hensemnya macam Sami Yusuf and Maher Zain tu. adehh. tehee =='

Comments

Lensa Daie said…
"Dia mengetahui (pandangan) mata yg khianat* dan apa yg tersembunyi dalam dada..

*khianat:
pandangan kpd hal-hal yg t'larang seperti memandang kpd perempuan yg bukan mahramnya..

boleh refer {40:19}...

Haikal terbaca ayat ni semalam..
jadi bila baca post am..
saja nak berkongsi apa yg haikal dpt..
kalau salah tolong perbetulkan.. =)
ALhamdulillah,betul. usaha untuk mengelak daripada pandangan yang khianat.

susah sebenarnya nak menjaga pandangan sekarang, pergi mana2 mmg akan ada mereka yang kurang menjaga aurat (lelaki/perempuan).

kalau di internet (gmail,yahoo,blog etc) ada saje iklan2 yang menggunakan perempuan (ofkos tak tutup aurat kan?).

hmm. jom berusaha semampu mungkin.
neway, syukran for sharing.
spanbob said…
sarah, ana rasa best jadi orang rabun ni.. bila jalan, tak payah pakai spect ;b

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.