on the move : it's my turn


maryam's coming back after school

1705-2105@Bandar Seri Putra Mahkota, Bangi.

it was my first station during my long short holiday semester break. seriously it's too short. sedarsedar je dah 2bulan cuti yet still tak duduk di rumah. haihh.

sebenarnya saya hanya memenuhi hajat kakak, yang nak saya duduk di rumah dia sehari dua, dan teman dia drive pi KL. macam pelikkan minta teman drive pi KL? tapi percayalah itulah kenyataannya.

sebabnya lani kakak pregnant lagi. and she's having a terribly terrible morning sickness since that. ada sekalu tu bila kakak mabuk teruk, nak drive balik rumah dari KUIS (padahal dekat je) pun tak larat. terpaksa minta tolong kawan hantar balik rumah. hee.buat ibuibu mengandung, hatihati ye. sila jaga kesihatan anda.


so, seriously, drive di KL memang sangat memualkan dan menyakitkan hati. dan medan yang sangat baik untuk kita belajar erti sabar. phewh..kami pergi sana sebab kakak nak tengok student dia LI. jadinya, dengan berbekalkan map yang sangat berguna tu, kami pun dengan gembiranya sesat, terpusingpusing kat jalan yang sama dan sebagainya. yang paling sedihnya, saya tukang baca map. memang sedih paling bila tak pandai baca map tu hampeh je. ishh. yang paling best nye, bila dah sesusah sampai kat sana, buleh pulak supervisor student tu tak datang. memang buleh istighfar jelah time tu. hmm.


anyhow, saya memang enjoy duduk rumah kakak. buleh main dengan Yam, tapi belum sampai hati lagi nak buli dia. hehe. bila konon2nya tolong jaga Yam, teringat pulak zaman kecikkecik dulu.


dulu, adik2 Umi; CikDa, CikAn, dll yang selalu mai rumah kitorang bila diorang cuti sem. tolong jaga kitorang yang sangat soleh dan solehah ni. hehe. CikDa la yang jaga saya dari kecik sampai besar. macam saya jaga Ainin konin tu. (ececeh..)

so, lani dah sampai masanya untuk saya buat perkara yang sama macam diorang buat. bila selalu pi main ngan budak2 kecik ni, dia akan ingat kita. hubungan pun akan lebih rapat. so nanti dah besar, bila bonding tu dah ada, buleh la nak treat depa macam anak sendiri (erk), buleh tegur kalau salah, buleh cubit kalau degil sangat. betul tak? kalu takde bonding, macam mana nak tegur depa. kankan?


orite. happy ramadhan, assalamualaikum ;)


[] dah berabad nak tulis baru lani sempat nak tulis. Alhamdulillah

Comments

Cik Iman said…
si kecik bersama 2 gigi di bawah. haha. so cute!
aintch said…
kak manjee nk copy gambar maryam buleyhhh? :D

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.