Gadis itu : kena paksa

kalau dakwah itu satu perkara yang mudah, Rasulullah takkan patah gigi, berdarahdarah semasa ke Thoif. tidak akan ada perang Badar alKubra dan lainlain. kan?

bila baca entry ni, rasa macam kena dushdush dan di smack down. ok, sarah hamizah kena usaha lebih lagi. kena paksa diri lebih lagi. even itu kita tak suka@lemah dalam bab tu. apaapa pun, make sure it's lillahita'ala
ps;itu salah satu web yg saya sangat suka :)

Comments

Anonymous said…
entry yg baik,

Tidak kira shbt atau akhawat semuanya mengalami masalah yg sama..

Semoga Allah kuatkan dan memudahkan hamba-Nya yg ingin memikul beban dakwah.
sebab itulah kita sbg sahabat kena main peranan untuk bantu sahabat kita yang lain. iAllah nanti shbt kita pun akan bantu kita juga nanti.

allahumma ameen :)

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.