gadis itu : on the move

so many things to share in a very limited time.
i love traveling. round and round.
stop here and there. experience the public transports.
catching up the buses. waiting all day the train.
blablabla. 

berjalan. dan bermusafir. bukan hanya ingin menikmati alam. tetapi untuk mengambil iktibar.

seriously i really love to travel. sangat suka travel guna public transport. turun naik bas. naik pula keretapi tanah melayu yang super lambat. gedebak gedebuk dalam train. kejar pulak bas rapid. ish. seronok. experience new things. walaupun penat, tapi worth it. walaupun penat, tapi seronok. mungkin sebab ada internal motivation that drives my passion in traveling. guess so. ^_^ 

so mungkin itu jadi sebab utama kenapa saya memilih untuk tidak berkerja. sebab kalau kerja, jadi terikat. tak buleh cuti sesuka hati. dan oleh sebab saya jenis suka buat ikut suka hati dan kepala, jadi memang tak buleh nak kerja. bisnes buku je sudah. sambil travel, sambil promote+jual buku. income pun dapat ^_^

sampai Umi kata "can you please at lease one whole day duduk kat rumah?"


orite. apa apa hal pun, moga apa yang kita buat ni dalam redha Allah. Tarbiyah Dzatiyah kena jalan. dakwah dan tarbiyah pada keluarga, itu yang utama~

[] picture during sukaneka class. colorful ey?
[] currently at Teluk Intan, Perak 
[] senarai tampal result final dah keluar. and it really like...erm...ades...

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.