Posts

Showing posts from April, 2011

HiMEGA : Nurturing Alim Mujahid

Image
apa itu Alim Mujahid? jom tengok jom!
nak juga cakap. saya alumni HiMEGA 2009. kekeke ^_^

HiMEGA : If I Rise

Image
Opening@Gimmick video HiMEGA. mantopp ^_^
terbaik dari ladang by UmarMita 
***
"assalamualaikum Syitah, sehat ka? himega cane? ramai tak yang dah daftar?"
"w'salam.Alhamdulillah sehat. ramai gile Sarah..nak dekat 500 orang kot"

Lifeline 4 Gaza : jangan ketinggalan!

Image
mari bersama KAMI, membantu sahabat di Ghazzah. bukan hanya kerana agama, tetapi kerana kemanusiaan kita.

gadis itu : sabarlah sahabat

Image
Sahabat, may Allah bless you upon your patience. the time will come insya Allah. Allahumma ameen.


"If God answers your prayer, He is increasing your faith.
If He delays, He is increasing your patience.
If He doesn’t answer, He knows you can handle it"

Note : Alhamdulillah I'm a woman

Image
In Islam, a Woman is always under the care of someone. When she’s young, she’s under the care of her parents. When she’s married, she’s under the care of her husband. And when she’s old, she’s under the care of her children. These are her guardians and worldly protectors. Look at how Allah takes care of them from birth till death.
lol i'm a girl or woman actulie? confuse @@,

Voice Out : isteri bukan hamba

“Wife” does not mean a servant to her husband - Sheikh Khalid Yaseen

***

Random : Pesta ohh Pesta

Image
KLIBF2011
"Mi..Je nak gi.."
"Tak boleh Umi kata..duduk diamdiam kat kolej!"
"...." ***

Note : colors of Islam

Image
Fill the world with colour, paint it everywhere you go.
Paint everything you see, and tell everyone you know.
Qur’an will be your paint, and your brush will be iman,
So fill the world with colour, every colour of Islam.

-Wharnsby Ali, colors of Islam-

Note : orang sulit

Image
menghadapi orang sulit selalu merupakan masalah terutama jika orang sulit itu adalah diri kita sendiri jika kita merasa bahawa semua orang memiliki masalah dengan kita tidakkah kita curiga bahawa diri kita inilah masalahnya?
-Salim A. Fillah@Dalam Dekapan Ukhuwah-

Random : Anak Cikonah

Image
"I miss my mama"..kata anak Cikonah. Cikonah, moga kamu hidup sehat selalu. we'll miss you. wuwu
ps; post ringanringan untuk ringankan kepala sepanjang musim exam :)

Random : Macaroons Sis Atiqah ^_^

Image
special untuk my dear Sis Atiqahyang dari hari tu mengidam Macaroons. dah dapat makan belum? Lutut gigilgigil tak tengok hadiah ni? Sarah tak berani nak makan. seram tengok warna dia ^_^
p/s: migrain datang balik. ringankan kepala ya Allah :)

Sigh : hehe

Image
You mad at me. aren't You? is apology works this time? sorila.sorila.sorila. bulehla. janganla marah wei. tak pandai nak pujuk la wei. hee. sori nohh ^_^

ps;orang yang tukang tangkap kucing kat Kolej 9, dia dah tangkap Cikonah(kucing kak shah). sedih tinggal 18 ekor je. dah la Cikonah baru bersalin. kesian anakanak Cikonah. lepas ni kalau lepak bilik kak shah dah tak buleh nak main dengan Cikonahhh. wuu T_T

Note : most neat evacuation center

Image
nice. walaupun rendah dan kecil, still at least ada privacy. hebathebat

Voice out : hati, lembutlah!

How To Soften Your Heart - Shaykh Salih Al Maghamsi, who is the Imam of Masjid Al Quba in Medina, Saudi Arabia. He is one of the most well known scholars of Tafseer around.

Note : needin' 1G

Image

Note : make it beautiful

Image

Note : nu'sanah

Image
truly me. sleepy and fall asleep when reading and memorizing. one more subject to be covered. Personality, here I come!

Note : positive

Image
*noddin head* Leianna, this post is for you! and for me too ^_^

Sigh : selepas kesukaran

Image
bersabarlah dengan ujian dan kesukaran, insya Allah hati kembang bagai bunga di taman di hari kemudian ^_^
bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu? dan Kami telah menghilangkan daripadamu bebanmu yang memberatkan tanggunganmu? dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama) mu kerana sesungguhnya sesudah kesukaran itu ada kemudahan sesungguhnya sesudah kesukaran itu ada kemudahan maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan)  kerjakanlah dengan sungguhsungguh (urusan) yang lain dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap
- Love Letter dari Allah - ***

Sigh : pada awan

Image
"...lontarkan...
...kalau tidak ia meracun...
...kongsikan...
....walau hanya pada awan-awan..."

-Hlovate- 
***

Sigh : just the same

Image
dear cute kitten, i have the same feeling as you are. you are not alone.

Sigh : hmm.

Image

Note : kebaikan dunia akhirat

Image
Rasulullah membaca du'a ini setiap kali selepas solat. Allahumma ameen

Gaza strip : 7th April 2011

Image
O Allah, do strengthen my brothers and sisters fi Ghazzah!

Note : Be A Man

Image

gadis itu : diam

Image

Note : sleepiness

Image

Iklan : Peace and Humanitarian Aid for Gaza 2011

Image

Note : soul

Image