gadis itu : spiderman




M: spidermaannn! dush dush. hayyakk! dush! [sambil mencucuk orang] berpusing pusing tangan dia menggayakan aksi spiderman.

S: adoi. adoi. saket. aouw! [layankan jelah]

KB: ni anak sapa ni lasak sangat ni. ish ish.

S: budakk. biaselah. nanti anak akak pun camtu gak. kehkehkeh.


KB: anak saya ayu. sebab ayahnye pemalu. haha

M: dush dush dush! 

S: aigo. tak sakit punn.


KB: eh muhammad. spiderman mana bisingbising. spiderman dia duduk diamdiam jeh.


M: tipu! mane ade. dush dush!


S: aigo. ini budak ==' panjat sana sini. nasib baik lah chomil.


***

muhammad. sangat chumil. sangat lasak dan buas. sangat suka spiderman. seronok tengok dia terpanjat sana sini. tumbuk sana sini. budak kecik. apa yang dia buat semua chomel belaka.


dari awal sampai akhir, memekak nama spiderman je. lagi best bila ada orang layan. hehe.

nasib baik bila tanya dia;


S: Muhammad kenai tak Abu Bakar?


M: kenal. abang Baidah


S: ish ish. bukan Bakar abang Baidah tu ==' . yang zaman dulu punya tu.


M: oo. ala, kita kenal. kawan nabi. sambil men-dush dush orang. spidermaaaaaaaaaaaannn!!


nasib baik kenal Abu Bakar. kalau takk :D


***


S: KB, nanti dah dapat anak, make sure yang dia jerit tuh nama Salahuddin noh! takpun nama Khalid. kehkeh.


KB: ohh. itu sudah pasti! hee


***


dan malam itu, datang sebenarnya nak meraikan makcik Pah pindah. sambil sambil dengar penyampaian sikit. tapi, yang memenuhi corong telinga saya hanyalah...


SPIDERMAAAAAAAAAAAAAAANNNNN!!


hehe.
besar nanti jadi Mujahid Islam ek Muhammad :D



[] muhamad membesar. kita pun makin menua. berapa banyak amal yang kita dah buat?
[] M=Muhammad. S=Sarah. KB=Kak Besi

Comments

+akufobia+ said…
OK.comel.haha.spidermann.

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.