Gadis itu : mabruk!

rindu xgen. moga Allah redho

tahniah. mambruk!
Sekolah Menengah Islam Hidayah.
adikadik batch 12.
 atas result yang cemerlang.
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Gred Purata Sekolah 2.8.
14 orang straigt A's.
memang terbaik!
moga Allah terus menerus memberikan yang terbaik disisiNya.
agar bermanfaat untuk agamaNya.

***

tahniah sekali lagi.
penat lelah dan usaha Allah bayar balik. kan?
tapi tak pecah record kakak2 abang2 lagi ni.
jadi menjadi tanggungjawab dan amanah kepada adikadik batch seterusnya untuk sambung perjuangan kita ni. nak kena buat yang lebih baik. orang Islam kena mantop dalam akademik. bagi terbeliak sikit mata orang yang bukan Islam. bagi kita boleh berbangga dengan apa yang kita bawa. orite?

pertama kali kita dapat tinggalkan no 3 dan pegang no 2 masa batch xgen (ececeh). dan G11 alhamdulillah dapat buat yang lebih baik. jadi..

kalau XGen dapat 2.58 
kalau G11 dapat 2.24
dan G12 dapat 2.8

maksudnya adikadik kena lawan G11 punya record. make it closer to 1, or kalau buleh, bagi dapat pointer 1. something. buleh ka ni? BOLEH PUNYA! usaha, usaha, usaha, doa, teamwork, hormat guru, jaga HDA, HDM, dll yang patut. mesti Allah akan bagi kalau itu yang terbaik.

sebab apa kami nak antum pecahkan record kami? sebab kami nak adikadik jadi Muslim yang lebih baik dari kami. semestinya. insya Allah.

***

disamping tarbiyyah islamiyyah, sekolah saya memang sangatlah tekankan akademik. suasana belajar ada dimana-mana. dengan guru yang sangat komited. dan juga PIBG yang sangat memberi support. kerana kami punya pengetua yang sangatlah berdedikasi. mantop la ustazah kamaliah! :)

ustazah kamaliah sangat hebat. ada vision yang jauh. nak lawan dengan MRSM, nak lawan dengan KTF. buat studython lawan mrsm mersing, dan macammacam lagi. Alhamdulillah berkat usaha dan doa, Allah bagi kita bersaing dengan sekolahsekolah hebat di johor. menjadi antara sekolah swasta terbaik di malaysia. dan dapat menyaingi pointer kelas pertama KTF. Alhamdulillah

moga Sekolah yang saya sayang ini, terus cemerlang, cemerlang akademik, cemerlang syakhsiyah, dan cemerlang dalam tarbiyyah.

Allahumma ameen.

***


tahniah juga buat adikadik JDK tersayang. dengar kata ramai juga dalam kalangan mereka yang dapat straight A's. bijakbijak adik2 saya ni rupanya. heh

***

tahniah juga buat adik2 matri, smakl dan smik.
sofwan, luqman, muiz, dd, afiqah, yam, asma, sakinah dll.
memang yang terbaik.

dan semestinya,
tahniah yang paling istimewa,
untuk my dear Hanis dan Isa.
kazen yang best.
result pun best ALhamdulillah.

***

walaupun mungkin ada yang rasa sedih dengan result masingmasing,
tapi ingat adikadik.
keputusan yang Allah bagi ni,
adalah yang terbaik disisiNya.
yang terbaik untuk kita.
kena belajar untuk redho :)

belajar ni satu jihad. semua orang dah tahu kan?
dapat pahala, merintis jalan ke syurga.
teruskan belajar. sampai ke tahap yang tertinggi.
gogogo!
orite. moga Allah mudahkan urusan antum selepas ni.

ilalliqo'

Comments

nawalSSham said…
mambruk tu ape,joyah? haha
+akufobia+ said…
mambruk tu tahniah untuk haiwan spesis beruk?

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.