gadis itu : Iman



iman.sara@utm
 
Aku… tertidur karenamu
Tak padam wajahmu tak hilang tawamu
Tak habis diriku memikirkan kamu
Bagaimana kamu samakah denganku

Tapi kau… engkau sahabatku
Sahabat karibku yang selalu denganku
Menemaniku salahkahku bila
Mencintaimu jujur aku malu


Duhai bulan tolongku tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia tuk nyatakan padaku
Duhai bulan tolongku tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia tuk nyatakan padaku
Engkau sahabatku engkau cintaku

waliband@sahabat aku cinta

***

Eid Milad dearie, sudah besar. moga Allah redho dengan segenap kehidupanmu :)

menjadi satu kewajipan untuk kami bertemu. walaupun sekejap, setiap kali cuti. rindu Iman. sahabat yang satu gang dengan saya dari kecil. sahabat yang saya sayang. satu kelas dari darjah satu sehingga form 4. Alhamdulillah.

kenangan paling susah nak lupa adalah masa form 3, masa kami pulun study nak dapat 9A PMR. masing masing tidur awal di rumah, dan pukul 3 pagi bangun dan saling mengejutkan. study subjek yang sama, kalau tak faham call@sms Iman. best sangat masa tu. walaupun jauh, tapi ada rasa kebersamaan. semangat sikit nak hafal sejarah pagi pagi buta tu. tanya Iman mathematics, science. sebab Iman pandai. saya ni sengal sikit. hee. Alhamdulillah Allah bagi straight A's ek man. kalu tak penat jeh. hehe

Iman baik. Iman sangatlah hardworking. kalau dia kata nak habiskan 2 bab malam tu, ngantuk macam mana pun, dia takkan tidur. beza dengan saya. pemalas banyak. kalau kata taknak study, paksalah macam mana pun, takkan study punya. hee. Iman sangatlah berpegang pada prinsip. susah woo nak tukar prinsip dia. Alhamdulillah my Iman still lagi istiqomah. Alhamdulillah.

orite. moga Allah redho dengan Iman selalu. terus istiqomah Man. jaga diri elokelok kat UIA ek. tolong ingatkan Sara masa Sara lalai, lupa dan futur. sayang Iman selalu :)

oh yea, hari ni pun besday Uncle Salim saya. Sanah Helwah Uncle Salim!! :D
terus menerus menulis bukunya ye. saya akan terus menyokong dari Malaysia. hehe

moga Allah redho. salam

Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.