gadis itu : ganti

 +ini kesah saya kekeringan takda duit+


MyLove : Je balik tak petang ni. Umi nak kirim makanan.

Je : Buleh je. nak apa Mi?

MyLove : Umi nak kirim Mee Bandung Pakcik Mazlan yang kamu kata sedap sangat tu. dengan kebab sekali.

Je : ok. lepas kelas Je balik.

[kata hati]

dess. dahla duit takdak dah ni. sangat malas nak pi atm. mulamula ingat nak pinjam Sha. tapi tak jadilah. sebelum pi beli makanan singgah Cimb sat. keluarkan duit. lepas tu terus pi pesta konvo beli makanan.

timetime duit takdak nilah nampak macammacam yang best kat pesta konvo. sabo ajelah. belikan Umi mee bandung dengan kebab. nak beli makanan untuk diri sendiri pun berkira timetime takdak duit ni. takat belanja Umi RM10 tu buleh la. hehe.

balik rumah. dinner lewat petang dengan Umi. sekali bila nak balik, Umi bagi RM50. wallaweh. rezeki turun dari sumber yang tak disangkasangka! *teringat ayah seribu dinar* fuhh. kan betul. Allah akan ganti balik sedekah@duit yang kita belanjakan pada jalan yang baik tu dengan gantian yang lebih baik. fuhh. seronok ^^, sayang Umi lebih la kalau macam ni.


***


tadi belanja Ain eskim kacang merah potong *eskim feveret* daku. alah, 60 sen je pun. tapi sebab tengah takda duit, 60 sen pun duk berkirakira jugak tu. tapi sebab dah lama tak belanja Ain, layankan jelah permintaan dia.


sekali Allah izin, lepas habis discussion and rehearsal untuk berlakon esok, teringin la nak minum laicikang *pun air feveret* sedap mak aih. sekali time nak bayar, harga lebih kurang RM 2, Aten saya punya teammate kata "takpa Aten belanja". again, ear to ear smile ^__________________^


wallaweh..memang betullah janji Allah, kalu kita tak berkira dengan duit kita, Allah akan ganti balik duit tu. jangan risau. Allah akan bagi yang lebih baik dalam keadaan yang tak disangkasangka. lagilagi kalau duit tu kita belanjakan untuk kegunaan ummah ke, untuk bahagiakan orang tersayang ke, belanja mad'u ke ape ke. 


jangan berkira sangat. kang nanti Allah pun berkira ngan kita. 
jadi, mereka yang ada duit pululhpuluh ribu tu, meh la belanja kami yang tengah pokai ni. hehe.


ok. doakan esok lakonan kami untuk buat filem menjadi dan Allah mudahkan :)


for me to remember for you to ponder


[] takda duit sebab malas nak beratur panjang time withdraw. hehe
[] oh ya. maaf pada sesiapa yang texts sayadi celcom.takda kredit nak balas ^^,

Comments

+akufobia+ said…
jom.kalau yang takde duit nak belanja apa?aa.
kalau takda duit duduk diamdiam je. ehe

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.