gadis itu : terangkat



Jaulah Siswi HALUANSISWA Zon Selatan.
19022011.
***
setiap orang ada melalui fasafasa kritikal dalam kehidupan.
ada yang sudah melalui.
sedang melalui.
dan mungkin juga akan melaluinya.
dan saya sedang melaluinya.
hectic life.
tanggungjawab yang ada.
melebihi masa yang ada.
pilihan ada pada diri sendiri.
untuk memberikan yang terbaik.
dalam setiap aspek.
kena ingat.
semua orang pun begitu.
bukan hanya kita seorang.
dan semestinya.
hectif life itu.
ada bersamanya miserableness.
kekusutan.
keserabaian.
kekalutan.
ke-moody-an.
kepenatan.
emosi tak stabil.
dan macammacam lagi.
yang tak best untuk ditulis.
ada orang bila stress.
dia akan bersenam.
dia akan spill pada orang.
dia akan main.
dia akan makan.
dan semestinya.
i'm the last one. 
makan.
and then jadi tembam semacam.
yeah.

but recently.
food doesn't help much.


Alhamdulillah.
dalam ke-miserableness tu.
Allah hadirkan juga banyak program.
banyak ye.
nak catch up dengan program.
dengan studies.
berat memang berat.


hari tu. rasa berat nak pergi jaulah.
sebab kerja banyak tak siap.
pulun la siapkan kerja. 
ada yang half done.
ada yang tak sentuh lagi.
kesian kak tim.
kan kak tim kan? 


TAPI
Alhamdulillah.
tekad nak pergi juga jaulah.
kena sedut sedikit kekuatan daripada sahibah.
dan Alhamdulillah.
seriously.
lepas balik dari jaulah yang memang lama tu.
rasa.
macam.
semua kekusutan.
keserabaian.
kekalutan.
dan ketidak tenangan hati tu.
Allah angkat semuanya.
rasa tenang sangat.
rasa macam..
tak tahu nak sebut macam mana.
rasa relief sangatsangat.


Alhamdulillah.
itulah dia.
indahnya ukhuwah fillah.
bila berjumpa dengan sahibah sefikrah.
sahibah yang mengingatkan kita pada Allah.
memang rasa kuat.
bila kita peluk sahibah kita.
bila kita cium pipi sahibah kita.
mengalir bersamanya kekuatan yang dia dan kita ada.
saling berkongsi.
saling menguatkan.
saling mendoakan.
saling mengingatkan.


seriously.
walaupun kerja banyak lagi.
tapi rasa tenang.
rasa nak senyum sentiasa.
dan rasarasa yang best.
semua ada.


mereka buat saya yakin dengan jalan ini.
mereka buat saya kembali berdiri.
mereka buat saya 'on track' balik.
mereka buat saya ingat pada Ilahi.
Alhamdulillah.


untuk kalian di luar sana.
satu je saya nak cakap.
tak rugi menghabiskan masa dengan sahabat.
Allah akan ganjari.
Allah akan bayar balik masa yang kita luangkan pada sahabat kita tu
dengan pelbagai cara yang kita pun tak terfikirkan.


jadinya.
moga Allah redho dengan sahibahsahibah saya.

sayang kalian.
uhibukunna fillah
moga Allah redho dengan kehidupan kita.

for me to remember for you to ponder

[] makanan dia memang sangat sedap. lagilagi sate ^^,


Comments

fatimah said…
Alhamdulillah! Allahu Rabbuna!
Salam utk sarah & utk semuanya!
moga Allah angkat jugak kasih-sayang
kita ini dan amalan menjadi amal
timbang berat di neraca Allah nanti.
Insya-Allah!..

salam sayang!!

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.