gadis itu : rindu Ja'far

 Ja'far At-Thoyyari

 
Abu Ayub Al-Ansori

 
Salahuddin Al-Ayubi

Salman Al-Farisi

rindu. itu yang dirasai saat dan ketika ini.
sejak habis alam persekolahan tahun 2008 dulu,
itulah kali terakhir yang main bagai nak rak.
berlari bebas.
berkawad.
bola jaring.
habis je kelas pukul 4@5, terus solat.
siap siap turun ke padang. 
kalau tak berlatih,
tengok orang berlatih.fuhh..
sanggup stay up sebab nak siapkan bendera.
nak siapkan all cheers punya barang barang.
sanggup berlatih perbarisan tengah panas sampai hitam. pagi petang siang malam berlatih kawad.
hanya semata nak menang perbarisan. huu. rindu saat itu.
sanggup sampai luka luka kaki berlatih sprinter 100, 4x100, 4x200 meter dengan nawal, dengan syuhadah, dengan nasreen, iman.. dulu dulu. nasib baik menang. kalau tak penat je.
teringat kenangan lama. lumba ngan pekjoh, ngan nina, ngan mei, ngan mila..
masa tu kecik lagi. ringan pun ringan.
masa sukantara lagi la.
tangan pendek.
tapi kena jugak main rejam lembing.. lontar peluru..
macam ape je. tak pandai main pun.
tapi dah adi capten rumah sukan.
nak taknak kena jugak la buat betul betul.
masa tu lah nak push to the limit.
dah kakak kakak tak pandai main,
habis adik adik junior kena lanyak. kene paksa main betul betul. hehe.
siapkan semua barang2 rumah sukan. kumpul duit nak beli makanan untuk athlete rumah masing masing.
nampak sangat persaingan kumpulan.
tapi kami tak gaduh.
for the first time,
xgen buat bendera gabung semua rumah. sweet. ingat lagi masa tu.
kalau capten, senior semua tunjuk ukhuwah yang best, mmg takkan gaduh la.
rindu nak pergi sukan sekolah.
yang buat sukan kat sekolah lagi best,
sebab asing lelaki perempuan.
ikut ngko lah nak lari ke, nak lompat ke.
semua orang boleh main dengan suka hati.
takyah nak risau risau sangat.
masa perbarisan je campur..
rindu nak nyanyi cheers rumah sukan.
cheers yang membangkitkan semangat..
hmm. moga Allah beri peluang.
sungguh hati rindu zaman sekolah.





macam macam gaya persembahan kita boleh tengok masa perbarisan. 
yelah kan. masing masing nak menang.
acara utama tu perbarisan.
kebanyakannya senior yang masuk. hee.
silat, taek won do, mercun, bendera, troli pun kalau boleh nak bawak masuk. nasib baik meriam depa tak bawak. hehe.

orite. moga tahun ni, Sukan sekolah lebih meriah, dan semestinya masih in line with syara'.
motto sekolah kami, "da'wah through sports."
moga moga tahun ni, rumah Kuning@Ja'far At-Thoyyari johan lah ek. dah lama tak merasa johan. hehe.
saya masih setia yeh dengan JAT. 
terngiang ngiang cheers JAT
"go go JAT! we are the mighty! Ja'far atThoyyari! TAKBIR! ALLAHUAKBAR!"
okeh. dah tersemangat pulak.

selamat bersukan semua. 
moga Allah redho.
salam~

Comments

syakirah said…
nice la sara~
miss the old time..
huhu, kenangan yg akan sentiasa berlegar2 di kotak memoriku~
miss u too~
little daie said…
sarah...rindunye sume tu!

dengan ustaz&ustazah2 yg semangat selalu
^_^
chaon> very nice kan..hmm. missing the old times too. and i miss my chaon too! hehe.

nadhirah> weeeee..rindu2. lagi2 dgn ustaz ezaidin ek. raja sukan sekolah. hehe
nawalSSham said…
kitelah otai... haha... utk sekejap jek...

wah,alhamdulillah lumba menang kan? at least ada laa jugak yg kita johan.... :D
hehe. wal, bukan kita mmg sntiasa otai ka? otai kg dusun. hehe

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.