irreplaceable

i love my Umi :)


hari ni.
je nak cakap..

terima kasih kepada atok sebab pilih nenek as ur wife sehidup semati.
terima kasih kepada nenek sebab sanggup melahirkan umi.
terima kasih kepada mereka kerana menjaga umi sampai dewasa.


terima kasih kepada ayah sebab pilih umi as ur wife.
isteri terbaik insya Allah. dan umi yang terbaik untuk kami. Alhamdulillah.
terima kasih umi sebab sudi mengandungkan je 9bulan lebih.
terima kasih umi sebab sanggup breastfeed je dekat dua tahun.
bukan senang nak dapat umi yang breastfeed anak time kerja. pengorbanan.
terima kasih umi sebab sanggup berhenti kerja, ended your social life. dah tak dapat gaji untuk kegunaan sendiri, hanya untuk jaga kami masa kecik.
sangat besar pengorbanan tu. besar. sangat sangat besar.
buat je rasa memang cukup kasih sayang lah:)
terima kasih banyak banyak umi.

terima kasih umi.
tak pernah mengungkit kebaikan yang umi beri pada kami
masakkan sedap sedap untuk kami
jahitkan baju, jahitkan seluar kalau terkoyak
sanggup berjaga malam kalau kami demam
dan macam macam yang tercakapkan.

terima kasih juga kat umi dan ayah.
bagi kami didikan islam yang sebenar
buat je faham apa erti je menjadi Muslim.
buat kami faham, akan erti kehidupan.

terima kasih juga umi.
kerana sabar dengan kerenah je yang kadang kadang menyakitkan
kerana sabar dengan kelakuan je yang macam macam
kerana menunaikan semua permintaan je.
kerana sabar dengan kemanjaan dan mengada-ngadaan je.huhu

je jugak nak minta maaf
dah lama tak tolong umi kat garden.
dah lama tak teman umi gi jalan jalan.
dah lama tak tolong umi kat rumah.
dah lama tak kiss umi sebelum tidur.
my bad.my bad.forgive me :(

so, umi, je just nak cakap
Eid Milad Ya Habibti al Ghaliyah
Selamat Hari Lahir yang ke 52
masih muda, anggun dan bersemangat :)

umi,
moga Allah redha dengan setiap hembusan nafasmu.
moga Umi redha dengan ujian yang Allah berikan.
Umi kata umi nak cepat sehat bagi buleh berkhidmat macam dulu,
jadi, moga Umi cepat sembuh. buleh berjalan balik macam dulu dulu:)
Alhamdulillah lani umi dah buleh jalan tapi takleh jauh jauh.
moga Umi terus jadi isteri, anak, dan umi yang solehah.
moga Allah limpahkan kasih sayangNya pada Umi,
kekalkan mahabbah dalam famili kita.
kekal keluarga ini sehingga ke syurga insya Allah.



buat kalian.
doakan saya.
agar buleh sentiasa disamping umi dan ayah
kala mereka gembira.
kala mereka sedih.
kala mereka memerlukan.
kala mereka sudah tidak keterlaratan.
kala mereka sudah kepenatan.
doakan saya. agar dapat menjaga mereka. tika masanya sudah sampai.

lastly, je nak cakap.
je sayang Umi sangat sangat.
je sayang ayah jugak :)

lagu ni, je bagi khas untuk umi.

"If Tomorrow Never Comes"

Sometimes late at night

I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes

Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

'Cause I've lost loved ones in my life

Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes

Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love

Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
-Ronan Keating-


for me to remember, for you to ponder


[] ungkapkanlah kata sayang, selagi kita punya nyawa. mana tahu, if tomorrow never comes :)
[] sayangilah kedua ibu bapa kita. sayangilah keluarga kita. selagi kita gagal mencintai keluarga kita, kita akan gagal untuk mencitai pasangan hidup kita kelak. percayalah.
[] selamat hari lahir juga kepada sahabat sahabat saya, si kembar Afifah dan Atikah, dan Nadhirah Abd Halim. may Allah bless :)

Comments

Anonymous said…
Lakukanlah apa yang termampu untuk mmbuatkan mak ayah kita tersenyum.
insyALLAH, setiap usaha u menggembirakan hati mereka akan dikira ALLAH.

Moga ramai lagi manusia dapat mencontohi manusia yang mencintai mak ayahnya slps mmbaca entri ini.

teruskan menulis.
saraH²amizah said…
insya Allah.

mari gembirakan hati umi ayah kita :)

moga Allah redha
theSPREADER said…
sarah..sedihnye baca..
kita hanya mengenal erti kasih syg ibu bapa bila kita dh dewasa kn?

moga mak cik cepat sihat, syafakillah~ selamat hari lahir juga makcik! moga dipanjangkan umur dlm ketaatan :)
saraH²amizah said…
pekjoh> sahabat, Alhamdulillah enti mengerti apa yang ana rasai.

betul.makin ana besar.the feelin keeps deeper.loving them more day from day to day.ana pun tak tahu kenapa.

mungkin sebab ana nampak dengan mata sendiri, betapa sunyi nye mak dan ayah kita sebenarnya bila takda anak anak kat rumah.

bersyukur Allah hantar ana pi perlis hari tu. ada banyak hikmahnya.

mari sahabatku, kita curahkan segala kasih dan cinta kita, untum mereka. sebelum mereka pergi meninggalkan kita.

Fi amaanillah abawayni wa abayki insya Allah :)
saraH²amizah said…
bintu salra> walhamdulillah :)
Anonymous said…
sy suka lagu ronan tu..besh2.. ^^
bintufadeen said…
terbaek ah sarah...
umi awk mesti bangga dgn awk.. :)
kte pon kan,mula2 segan jugak nk express feeling kat mak kte dalam blog..tapi bila fikir balik,nape nk segan...ibu kita besarkan kita,kiss kita,hug kte sikit pon x segan..hehe..tercomment panjang plak..sori2 :D
saraH²amizah said…
anonymous> manru eh tu. kan ru yg ajar am lagu ni. hehe

timah> terbaekk la timah :)
insya Allah doa2kan la umi kite bangge ngan kite timah. huhu.
takyah nak segan timah, awak lepas je feeling awak tu, kata kat umi, i love you. eceeeeeeeeeeeeeewah!

Popular posts from this blog

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.

i'm back