selamat jalan Ain :)

hanis.ain.naimah


post kali ni. istimewa buat kazen saya. yang saya kasih. yang saya sayang. yang saya cinta. Nurain Faizah Roslan namanya. atau nama manjenye nenon :)

kami.

di kampung. kami empat serangkai. dan semestinya saya paling tua. ain dan naimah sebaya. hanis pula paling muda. kalau balik kampung, memang akan lepak sekali :)

ain - akan fly ke jordan sabtu ni. ambil course dentistry. doakan ain sukses.

naimah - akan ambil stam lagi beberapa minggu lagi. doakan naimah. dapat semua mumtaz. dia hajat nak pergi mesir

hanis - akan ambil sit for spm lagi dua bulan. strive for excellent girl!

saya - [??] akan ada exam lepas naik raya. doakan saya. hehe.

untuk ain.

fisrtly, nak wish congrates sebab Allah pilih ain untuk menjadi tetamu dataran syam. bukan senang tu ain!
bestnya. teringin sangat nak pi sana :) nantilah ada duit nanti kami pi ziarah ain kat sana k.

alhamdulillah atas bantuan Dia, dan hasil susah payah ain masa spm dulu, buat ain cemerlang dan dapat further study kat jordan.

ain, kat sana fokus in your study. jangan fikir lain ye. kalau ada orang usha ke, ape ke, wat dek je. ingat, pergi sana nak study. lagi pun muda lagi :) jangan hampakan ibu, ayah, fifi, ijam, ena, anem ngan kami semua kay? baliklah sebagai doktor gigi yang berjaya. boleh rawat gigi ngokngak si siti sarah tu. hehe

lagi satu, kat sana, jaga diri kay. jangan sedih sedih. kalau ada pape masalah, anytime ain buleh minta tolong kak hasna' tu. jangan risau. dia sangat sangat baik and willingly nak bantu ain kat sana :) kak mnje dah gitau dia awal awal yang ain nak pi sana.

duk sana make sure boleh cakap arab ye! nanti balik ajar kak mnje yang sedih sikit bahasa arabnye. kat sana ramai syeikh hebat hebat, jangan belajar ilmu dentistry je. try seimbangkan dengan ilmu agama sekali. bagi buleh jadi professional yang 'alim :)

barang semua make sure dah siap bungkus. jangan lupa bawak belacan, ketupat rendang semua tu na. kang nanti teringin, takda sapa buleh nak masakkan. hehe. baju baju takyah bawak banyak banyak. beli je kat kedai bundle sana :)

lepas tu, set ur mind, yang u takkan balik untuk beberapa tahun! kehkehkeh. lani kumpul lah memory ngan kami ye. bagi tak rindu nanti. wee

ha..jangan lupa ikat luggage dengan reben merah tu. kang tak pasal pasal beg nya sampai tempat lain pulak nanti.

insya Allah nanti kitorang hantar ain gi airpot ek. jangan sedih sedih ye [saya yang sedih sebenarnya]

ape lagi nak cakap? itu je kut.

untuk hanis+naimah.

untuk hanis, cheer up! study, study juga. quran jangan tinggal. jangan lupa main sekali. bagi rilex minda tu sikit. lepas tu blaja molek, kut kutlah buleh follow ain gi jordan sana. huhu

naimah, bak kata kakcik, stam senang ja. tu pasal dia dapat mumtaz. ecewah. so, struggle! dah nak dekat sangat dah ni! insya Allah, ada rezeki buleh fly ke mesir. bagi jadi ustazah 'super power'. kehkehkeh

ok, itu je kut nak cakap.

moga Allah redha dengan kita semua.

Ain, selamat jalan!


for me to remember for you to ponder

[] hmm..ain, i'll so gonna miss you girl.


Comments

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.