short post.for a short time

salam 'alaikum.moga kita semua sentiasa dalam rahmat Iman dan Islam :)

sempat sempatkan diri untuk post di sini.

ditengah kesibukan seharian, tiba tiba saya teringatkan GT. mungkin kerana semakin dekatnya KAHFI, membuatkan saya semakin rindukan GT. GT stands for Gunung Tahan. semua yang terkait dengan GT saya rindu. keadaannya. memorinya. pengalamannya. dan yang paling utama, family GT saya. jangan VT je ada family naa..hehe

ni kat Gunung Tangga 15. tempat yang sangat cantik view dia[subhanallah] dan sangat menyeramkan [sebab kena turun tangga kat celah2 gaung.nampak tak ada orang kat atas sana?wee]

beku di puncak GT.sangat sejuk ditambah lagi hujan.Allah..

ditengah kebizian ini juga. saya dapat satu berita gembira. so tak salahkan kalau nak share? hmm. masa hari tu yang dulu dulu punya minggu, HALUAN JB ada nak buat family day di Kota Tinggi. dengan rasa semangatnya, nak pergi. tapi lepas tu terfikir balik, dah tu umi cane ek? buleh ka umi nak pi. tempat tu kurang sesuai lah kalau umi nak pi. umi pun macam berat hati nak pi. lepas tu, satu malam ni, ada buat sikit perkongsiaan berkenaan LL4G. ada juga diingatkan agar family mana yang belum daftar lagi. bila dengar macam tu, rasa macam sedih sikit la. tapi, bila sampai rumah, tiba tiba umi kata "je, kita pi. bawak ainin skali."

"huh? serius ke? awat tetiba ja nak pi ni?"

"takpa, umi sehat dah..lagi pun bila lagi kita nak kumpul ramai ramai macam ni kan?"

"hehe.." [dengan rasa gembira macam nak terlompat lompat]. yang paling syok si budak kecik ainin ngan mama dia pun ikut. fuh.meriah la nanti..bestbestbest.

ainin yang super duper cute :)

lastly, saya haraaaap sangat.sebelum masuk u nanti [insya Allah], saya dapat jumpa dengan sahabat yang paling saya sayang - Nawal Saudah.hmm.dah dua bulan cuti, langsung tak sempat jumpa. jap. tipu. baru sekali jumpa. tapi itu pun tak sampai seminit! so tu tak dikira jumpa la kan. padahal rumah dekat je. satu taman. tapi nak buat cemana..saya di johor di kat program mana. saya ada program dia kat johor. so. nak sangat jumpa nawal. dah setengah tahun tak jumpa.wee.. i love you lah nawal!

my Nawal yang chumil..serabai serabai ni time kat GT lani..

ok.takat tu dulu na. sat lagi nak keluar pula ni. moga Allah redha dengan kehidupan seharian kita. sebabnya, apalah gunanya kita hidup kalau Allah tak redha..ameen..

[konon nak pendek tapi terpanjang pulak.]

Comments

+akufobia+ said…
fuhh.panjang.habis baca.
Abdullah Munir said…
bila nk buat novel G.T~
saraH²amizah said…
ana tunggu enta buat jela.
+akufobia+ said…
semua buat masingmasing.compile kan.hee.

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.