saat akhir

assalamualaikum semua. harap kalian baik baik saja hendaknya..

fuuuuhh..kelelahan siang tadi masih berbaki..

Alhamdulillah Allah mudahkan dan selamatkan perjalanan kami ke Jitra pagi-malam ni.

al-kesah

lepas hantar ayah ke airpot senai, hajat di hati ingin pulang ke bangi hari selasa bersama umi terchenta sebab aktiviti LL4G dah selesai..boleh la nak pi rumah Ainin n Maryam. main main ngan diorang jap then hari sabtu pagi pi Stadium..

tiba-tiba..

dapat call daripada Makcik Muhaini

" sarah, hari khamis dan jumaat ni kita akan buat di Pakar puteri and johor specialist pulak tau..blaa..blii...bluu.."

"erk..okeh. bereh..roger roger.."

jadinya rancangan nak balik bangi awal terpaksa dibatalkan..takpalah..LL4G punya fasal kan..bila lagi nak menyumbang tenaga kalau tak..

so hari selasa tu terus pergi rumah Makcik Min untuk setelkan apa yang tak setel lagi..tabung lah..poster lah..tv plasma lah..dan macam macam lagi..

malam tu tiba tiba dapat mesej daripada ayah tersayang

"tok sakit tenat, muntah darah, jangkitan paru paru dll.."

" Allah...tok sakit tenat!" terus tanya umi, cana mi? nak bali ke tak nak?

"kita doakan tok..tunggu mesej ayah lepas ni macam mana.kalau ayah suruh balik kita balik"

"ok"

so, esoknya hari rabu pi berkampung di rumah Makcik Muhaini pulak. rumah dia dah jadi macam ofis gaza pula..segala benda pi setel kat rumah mkck.

malam tu sekali lagi dapat mesej daripada ayah

"tok tenat dan sedang guna life support.kalau nak jumpa balik segera"

"je, kita balik esok.pagi2 tu kita bertolak. call yang lain suruh balik jugak. call kakak and kakcik nanti kita ambil depa kat sana"

"ok.bereh"

lepas tu teru call makcik muhaini kata tak dapat nak bantu utk aktiviti akhir ni..alhamdulillah makcik muhaini kata ramai sahibah yang bantu. dan alhamdulillah ada juga sahabt yg turun padang. syukran sangat sangat pada kalian.. :)

tapi alhamdulillah malam tu sempat jugak pi dengar penyampaian daripada Ustaz Salim A.Fillah. alah..yang penulis buku dari Jogja tu..best sangat sangat..nanti lain masa kita kongsikan yek

penat memang penat. tapi Rasul dulu lagi penat kan?

so pagi tadi lepas punggah barang masuk dalam unser, and bagi barang2 LL4G kat Kak syah, terus zo0o0o0m..bertolak ke Sri Kembangan. Alhamdulillah perjalanan selamat..

begitulah kesahnya

so, sekarang ni saya di Jitra. dan ajat di hati naaaaak sangat pergi rally sabtu ni. doakan ye kami sekeluarga dapat pi. insya Allah kalau kondisi tok ok, saya dan kakcik akan bertolak ke shah alam esok malam.doakan semua selamat naaa.

selingan

untuk Perhimpunan Perdana ni, mohon sangat kepada kalian untuk terus mempromosikan program ummah ini..masih sempat lagi untuk ajak saudara mara, jiran tetangga, schoolmate ka, rumet ka..jom kita pakat pi ramai ramai!!!

selain itu,kepada barisan tenaga kerja PPLL4G Ayuh, kita rapatkan saff, betulkan niat, ikhlaskan hati dan lapangkan dada kita untuk bekerja semata- mata kerana ALLAh..insyaallah. ALLAHU AKHBAR!!!

Saranan:

-sama2 kita istighfar 100x supaya Allah ampunkan sgala dosa kita. Krn kita bimbang dek krn dosa kita pada Allah, program nanti tidak berjalan dgn lancar..nauzubillah..

-istighfar spanjang program supaya Allah sentiasa betulkan niat

-Solat hajat dan solat taubat supaya Allah lancarkan program.

-Doa Allah buka hati kita dan hati masyarakat yang hadir nanti untuk tunduk dengan kebenaran dan positif dengan kebaikan..insyaallah


orite.takat tu je dulu naa..

salam.

Comments

+akufobia+ said…
tok apa khabat?erkk.sob.tak dapat nak join kat pejabat JIM.grr.

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.