LifeLine4Gaza~day one

29April2010

"je.nanti tolong petik buah sukun tu.dah masak sangat dah"

"otte.."

"lepas tu terus kopek..boleh goreng.malam ni ada meeting sahabat dan sahibbah kat rumah kita"

"meeting apa mi?"

"ntah.depa kata nak susun gerak kerja aktiviti sepanjang projek LL4G ni.dengar jelah nanti cane"

"ohh..ngaa..jap jap.yang sukun tu, umi kopek, je goreng ek..ghenyah la mi getah sana sini.."

"owight"

"ngehehe"

macam itulah lebih kurangnya permulaan cerita LL4G bahagian HALUANPalestin Skudai..

macam yang tertera digambar kat sebelah ni, kelihatan makcik makcik senior dalam HALUAN sibuk meredi redikan barang barang untuk projek LL4G yang pertama esoknya.

" je.ada gam lagi tak. gam ni dah habis dah ni" -tanya Makcik Aisyah

"apedia tak dengar"

"ada gam lagi takkkkk..??"

"ngaa..je tengah goreng sukun ni.kang nanti hangit. ada kat atas tapi"

"takpala makcik cari sendiri" - rumah kami pun dah jadi macam rumah kawan kawan umi sendiri :)

ada yang sibuk tebuk lubang.ada yang tampal tampal muka dua orang adik chomel tu di kotak. ada yang print poster (makcik jai siap bawa printer yang boleh photostas sekali lagi tu..). ada yang bersembang. ada yang tersenyum. ada yang itu. ada yang ini. macam macam. dan yang pasti ada yang tukang goreng sukun :)

++sukun siap goreng.nak bancuh teh pulak++

tiba tiba dapat mesej daripada Dr Baha. tak jadi meeting kat rumah kami. meeting di pejabat HALUAN. terus semua kalut.

"alamak..ni tak siap lagi ni.."

"awat kena tuka tempat pulak ni.."

"Dr Baha kata pakcik pakcik dah kebetulan ramai berkumpul kat pejabat.senang terus buat di sana"

"ohh..takpa. nampaknya kena kemas kemas sekarang ni.nak kena angkust semua barang"

++dan saya menyampuk++

"ngaa..je dah goreng dah sukun ni..ape ape hal makan dulu naa.kalau cam tu hidang air masak jelah.ayaq teh tak dan nak bancuh dah ni.."

"ha.ok ok.cepat cepat kita makan lepas tu boleh terus pergi"

masa makcik makcik nak keluar rumah,

" je kamu nak ikut tak?" -tanya makcik Min

"ngaa..tanya umi.kesian pulak umi duk rumah sorang sorang"

"tak payah lah.nanti ape ape hal untuk esok Min call je dia bila dah habis meeting nanti." - kata umi

"ok.mana yang mudah.gtg"

"ok.nanti pape hal Cik Min call je.tata.assalamualaikum :) "


++kring kring kring++ - jam 12 malam.

"hello.ha.mnje.esok kita ada 3 kumpulan.je ikut grup Cik Min k? redi redi kat shell depan sana kul 6.15. kita nak gi Sekolah Majidee."

"owight.no hal"

macam itulah.kisah hari pertama. nanti kita sambung hari kedua pulak :)













Comments

+akufobia+ said…
semua kerja.workwork.
Aura Besi said…
sungguh comel senior2 itu main tampal-tampal tabung. sangat best. minta ampun senior tak join tampal sama. comel tabung2 yang kita bawa untuk LL4G. dorang rupenya yang buat. Sedap makan sukun sambil tampal-tampal.nheg3 =p
saraH²amizah said…
fobia>moga kerja kita diterimaNya

aurabesi>betul.mereka memang chomil2 belaka.baru tau ka?hehe

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.