Posts

Showing posts from May, 2010

LifeLine4Gaza~day three

Image
penat mencuri masa yang ada. hanya untuk post kinda laporan bergambar Lifeline4Gaza hari tu. Alhamdulillah. Aktiviti Flash Mob kali ini berjaya dilakukan dengan bantuan Ilahi di Kip MArt Tampoi. Memang best sangat. banyak pengalaman yang saya dapat. Kami bermula seawal jam 9.30 pagi dan tammat kurang lebih pukul 10 malam. malas nak tulis banyak, let's enjoy the pictures!
ayah as ajk peralatan lebih kurang, kene mai awal nak bawa barang dan set up tempat.
ayah rediredi whiteboard untuk tampal laminated poster
pakcik zahari pun datang awal utk bantu ayah set up tempat
ayah dan kereta jihad kami.
"boleh tak yah nak angkat tu?" "boleh..kuat lagi ni..hehe" kata ayah yang bersemangat mengangkat meja
lepas tu team BBU pun sampai pun sampai dan tolongs setup kak huda dan baby - afifah. afifah pun semangat nak tolong
akak yang menderma
kesian afifah kepenatan sampai tertidur
semasa pameran, kami ada bawa tv plasma nak sambung pada laptop. tapi Allah izin ada masalah pula
kelihatan…

wajib pergi~RESS

Image
Perkhemahan ini terbuka kepada semua Mahasiswi IPT, lepasan matrikulasi sesi 2009/2010, lepasan STPM 2009, STAM 2009 dan SPM 2009.. SISWI sahaja ya!!
Butir-butir program:
Tarikh: 21-23 Mei 2010(Jumaat-Ahad)
Tempat: The Woods Resort, Ulu Yam Perdana, Selangor
Yuran Pendaftaran: RM 35 SAHAJA....

AYUH DAFTAR SEGERA!!!
Sila hubungi:
Saudari Hidayah bt Mohd Mahayadin (013-2226879)
JOM....JOM....JOM... Kita pakat-pakat pi.. Berehlah dan Berukhuwwah

Sebarkan dan ajaklah sahabat2 anda..

*****Peringatan kepada setiap peserta:Peserta diminta berkumpul di Stesen Komuter KTM Rawang pada atau sebelum jam 10.00 pagi (21/5/2010). Sila hubungi Sdri Aishah Md Rashid (019-6036816) untuk pengangkutan ke Ulu Yam.
*****Keperluan yang perlu dibawa setiap peserta:Al-Quran dan Al-MathuratPakaian 3 hari 2 malamKasut sukanKeperluan harian yang lain (tuala,berus gigi,ubat gigi,pad dan lain-lain)

hanya mahu dia bahagia

Image
sichi.loru.telu.papat.limo.nenem.pitu.wolu.
saya.bukanlah orang yang meminati seni berkebun.berkebun yang dimaksudkan ialah menanam bunga bungaan, mencantas rumput rumputan juga lalang segala. juga bukan sejenis insan yang mengambil berat sekiranya ada pokok mati kerana kekurangan air. walaupun saya tahu, berdosa kita biarkan pokoks mati dengan sebab kelalaian kita, tapi itulah, inilah kelemahan saya.kurang peka dengan kehadiran pokoks('s' stand for banyak.boleh tak?hehe) bunga umi
dan itulah. Allah nak mengajar saya agar terus sabar dan patuh dengan arahan dan permintaan umi.
UMI
umi sangat suka dan minat dengan pokoks, pasu pasu dan segala yang berkaitan dengannya. ada pokok mati umi tahu. ada pokok baru 'melahirkan' anak umi tahu. ada pokok yang dah nyawa nyawa ikan umi tahu. ada pokok yang berbuah umi tahu. itu dan ini. semua umi tahu. semua umi peka.
sejak umi tak berapa nak sihat ni, memang garden umi tu terbiar macam tu je. kesian juga tengok kat lgarden umi.lalang …

selingan-video mantap LL4G

video mantap oleh akhi Muttaqee Misran. great job. boleh pergi jauuuh lagi ni - insya Allah
saya terperasan video ni masa buka laman sosial facebook hari tu. di wall kakak saya. tapi tak dan nak kongsi dengan kalian. baru hari ni sempat post - sekali tengok dah rasa best. tapi memang best pun. Alhamdulillah. tapi dalam video ni kebanyakannya ambil scene waktu petang, di mana penonton belum ramai hadir. kelihatan kosong kerusi kerusi di sekeliling stadium. tapi jangan risau, waktu malamnya, kerusi kerusi tersebut penuh Alhamdulillah. tak percaya? boleh klik sini. ok. takat tu dulu na
salam sayang daripada saya untuk kalian. moga Allah redha dengan kehidupan kita hari ini

LifeLine4Gaza~day two

Image
30April2010
kedengaran alarm lagu Techno - Good Morning menjerit jerit daripada henset SE. ahh.dah pukul 5.mata kata ngantuk lagi. hati kata-sarah.nak kena pi jihad pagi ni.gogogo.ngaa.okok.sara bangun naa.
siapsiap pukul 6.15 keluar rumah.macam biasa. ayah yang hantar pergi Shell kat depan sana tu.yang dekat dengan UTM tu. tunggu dalam lima minit, Pakcik Hamid pun sampai dengan van tersayang. bersama sama Pc Hamid ada Dr Baha dan Mc Min - team LL4G saya untuk hari ini dan pergi serbu sekolah Tun Syed Nassir di Majidee
tapi sebelum turun daripada Unser, ayah ada pesan
"betulkan niat beramal. jangan sebab salah niat, habis amalan kita hari ini. goodluck girl"
"ok yah.doakan na.gi dulu"
ada dua team LL4G yang lain antaranya team Pc Isahak - serbu Sekolah Tasek Utara dan satu lagi team Mc Jai - serbu Sekolah Taman U.
Alhamdulillah, selain daripada penyampaian kesedaran mengenai isu Palestin yang mantap, kutipan dana juga sangat memberangsangkan! Alhamdulillah total untuk ket…

LifeLine4Gaza~day one

Image
29April2010
"je.nanti tolong petik buah sukun tu.dah masak sangat dah"
"otte.."
"lepas tu terus kopek..boleh goreng.malam ni ada meeting sahabat dan sahibbah kat rumah kita"
"meeting apa mi?"
"ntah.depa kata nak susun gerak kerja aktiviti sepanjang projek LL4G ni.dengar jelah nanti cane"
"ohh..ngaa..jap jap.yang sukun tu, umi kopek, je goreng ek..ghenyah la mi getah sana sini.."
"owight"
"ngehehe"
macam itulah lebih kurangnya permulaan cerita LL4G bahagian HALUANPalestin Skudai..
macam yang tertera digambar kat sebelah ni, kelihatan makcik makcik senior dalam HALUAN sibuk meredi redikan barang barang untuk projek LL4G yang pertama esoknya.
" je.ada gam lagi tak. gam ni dah habis dah ni" -tanya Makcik Aisyah
"apedia tak dengar"
"ada gam lagi takkkkk..??"
"ngaa..je tengah goreng sukun ni.kang nanti hangit. ada kat atas tapi"
"takpala makcik cari sendiri" - rumah kami pun da…

memang haVoc

Image
assalamualaikum semua. amacam. sehat tak hari ni? sebelum meneruskan tulisan, saya nak sampaikan salam sarah hamizah 'assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh' kepada kalian. dia tak berapa nak sehat - muscle pain katanya
mengikut perancangan sarah hamizah, dia nak post mengenai aktiviti LL4G ni ikut turutan. dari hari pertama sampai akhir. tapi sebab dia kekurangan masa sikit, dia terpaksa terus post untuk PPPLL4G hari tu. dia kata nanti basi pulak ceritanya. lagi pula dah ada orang suruh update. jadi sarah hamizah pun suruh saya on behalf dia untuk update blog dia.
tapi yang sedihnya. masa malam PPP tu, sarah hamizah kata dia tak bawa camera. dia kata lupa nak minta kat umi dia. nak guna camera henset, henset dia dah innalillah. jadi dia tak ada banyak sangat gambar nak dikongsikan. sarah hamizah kata nasib baik khatijah bawa camera. boleh dia nyelit sikit sikit. hehe.
ok. sarah hamizah kata dia taknak bebel panjang. kalau nak baca laporan penuh PPP hari tu, kalian boleh kli…