tammat

barisan committee HiMEGA'10. ana uhibbukunna fillah

HiMEGA'10 ~ kearah melahirkan 'Alim Mujahid

tamat lah sudah HiMEGA '10. terima kasih kepada semua yang menjayakannya.
moga HiMEGA kali ini dapat memberi anjakan paradigma kepada diri kita semua.
jumpa lagi di HiMEGA tahun hadapan insya Allah.

Comments

adkarika said…
Ramainya commitee HIMEGA?? Dah risau ritu takut xramai fasi..
Xdpt nk join sbb dlm mggu exam..

Alhamdulillah Allah bantu antum..
Semoga kita dapat terus istiqamah dalam menjayakan program DnT ini.
Amin Misran said…
Alim mujahid?

Ape tu?

Cube story sikit....
saraH²amizah said…
adkarika > ramai ke? tu pun rasanya macam tercungap cungap juga tu. Alhamdulillah Allah permudahkan kerja

amin > ohho.bukan anta dah cakap ke ciri ciri alim mujahid tu macam mana time perkongsian Hsiswa tu?

takpa.buat yang still samar samar apa itu 'alim mujahid, meh kita story n REFRESH balik..

*'Alim ialah orang yang menguasai bidang ilmu,manakala Mujahid adalah orang yang bersungguh bekerja untuk Deen Allah.

*Dan seorang mahasiswa muslim perlu meletakkan matlamat untuk menjadi 'Alim Mujahid, supaya apa?

*Supaya Allah redha dengan kita.
Supaya Allah redha dengan kesibukkan kita bekerja untuk DeenNya.
Supaya Allah redha dengan usaha kita.
Supaya Allah memberikan ganjaran Jannah kepada kita.

*Maka seorang 'Alim Mujahid perlu ada ciri-ciri berikut:

1. Aqidah yang salimah
2. Jernih fikrah
3. Akademik yang cemerlang
4. Aktif dakwah
5. Kerjaya sebagai wasilah dakwah dan bukannya matlamat.

senang kata, Dakwah dan Tarbiyah no SATU, akademik bukan no dua. mesti seiring.

cukupka story ana ni? :)

fobia > Alhamdulillah. terima kasih.moga Allah redha kerja dan amalan kita

Popular posts from this blog

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.

i'm back