Ibtisam



Ibtisam [ senyum ]

Alhamdulillah. paper kimia 2 dah berakhir. tinggal satu lagi paper, dan kemudian tamatlah perjuangan saya di KMP ni. Note, hanya perjuangan di KMP ya, bukan perjuangan itu terhenti apabila tamatnya pengajian. Ilmu perlu terus dicari, perjuangan ummah ini perlu diteruskan.

Alhamdulillah. walaupun kesemua paper yang lepas taklah senang mana, ada juga yang susah, tapi Alhamdulillah, saya masih mampu tersenyum. Tiada rasa stress di kepala, sebaliknya Allah ganti dengan ketenangan yang amat sangat. Alhamdulillah. tapi resultnya tak tahu la macam mana.

Paper yang paling dirisaukan adalah paper kimia. terutama kimia organic. lecturer saya selalu kata,
"kamu jangan main main dengan organic! nanti menyesal! "

memang betul. kimia organic.susah-ghenyah-fenin kepala-hafal. jutaan reaction, reagent, condition, dan mechanism yang perlu di hafal. nak hafal biology pun lagi mudah.

apa apa pun, perjuangan perlu diteruskan.
jangan berhenti.jangan putus asa.jangan lemah semangat.jangan ingat perjuangan dah selesai.
ingat sarah hamizah, masih ada satu lagi paper. lepas tu, balik johor!!!

buat elok elok untuk paper terakhir ni. jangan hampakan Sir Rastam.penat dia ajar setahun.

-nakal- best juga main tembak tembak dengan Cikgu.hehe

Comments

+akufobia+ said…
ohhohh.da nak balik johor.cepat.
afeefah sza said…
hu..dah tak cam yg mana satu manje..
dah makin jal jal jal..haha~
saraH²amizah said…
peh..hampes punya kakcik!!
Shah Aznie said…
eh manja,,,
cikgu kimia kite cikgu yg samalah.
dulu cikgu rastam tu cikgu kimia akak kt kmpk.. dua2 sem dia yg ajar kimia. hihi
saraH²amizah said…
laa..yeke..tapi time tu dia bujang lagi kan? lani dah beranak pinak dah..dia kt KMP lani..best cg rastam.kelakar..

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.