BIOLogy


-the ant-

Best belajar biology sebenarnya. sangat interesting. though soo0o0 many things kena hafal. kadang sampai rasa biol belajar BIOLogy.hehe

segala jenis semut nak kena hafal.segala jenis fokok fokok, kalau takat hafal takpa, ni kena hafal all those structures and life cycle. segala hormone dalam badan, dan lain lain.

tapi bila fikir fikir balik, niat belajar tu kena betul.
Belajar kerana Allah, untuk naikkan balik ISLAM.
kalau tak kerana wahyu pertama yang turun adalah 'Iqra' (bacalah)
dan kalau tak kerana Nabi tersayang kata menuntut ilmu tu wajib,
saya takkan nye nak susah susahkan diri belajar susah susah.
korban masa, tenaga dan feelin..huhu

okay.got to go
sat lagi pukul 9.00-10.30 ada paper BIOLogy

moga moga Allah beri kemudahan
senang nak faham soalan
senang nak jawab soalan
tak lupa facts yang dah hafal
dan yang paling utama,
tak mengantuk!

Comments

+akufobia+ said…
dimudahkan.all the best.
si merah padi said…
nak xam pun sempat lagi post kat blog..dah dah..gi wat exam tu..

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.