Posts

Showing posts from March, 2010

seriously i miss you

Image
- ainin sofiya dan wan - seriously i miss them.
dulu selalu dengar lagu ni.brothers -sepi perantau- lani memang dah jadi perantau yang sepi la..lagi lagi bila under stress nak final, mula la ingatkan itulah, inilah..haila..
kenapa ye memang rindu sangat kat ainin ngan wan.ainin setiap kali maksu video call mesti tengah main lari lari.mentang mentanglah baru dapat kaki! wan pulak memang saya jarang sikit call banding dengan umi.huhuhu.
okay.ni lirik sepi perantau.memang menusuk kalbu betul. :)

Pabila kuberada di kejauhan
Adakala ku kesepian
Asyik terkenang kampung halaman
Dan jua teman - teman

Di kala itu kan kurasa
Agak kelemahan
Untuk Berjuang
Melihat mereka berbahagia
Di samping yang tercinta

Kegembiraan ku
Kesepian
Mujur ada teman seperjuangan
Menyatakan kita harus teruskan
Perjuangan ini
Demi mencari keredhaan Illahi

Masa muda dilalui
Hanya sekali
Pergunakannya agar kau
Tidak sesali diesok hari

Ketenangan ada di sini
Tak jumpa karena kau tak mencari
Kebahgiaan tersirat dihati
Tak rasa kerana kau tak menghay…

kereta Jihad

Image
-kereta dakwah- -kereta wakil johor untuk promote LifeLine for Gaza-
Saya bangga punya ayah seperti Ayah. Semangat dakwahnya sangat kuat. Tidak pernah berkata tidak kepada program dakwah. Walaupun punya kekangan masa dan tenaga tetapi, seboleh mungkin ayah akan membantu apa yang terdaya.
Inilah dia kereta dakwah ayah. Kemana sahaja dengan kereta Unser ini. Kalau dirinya tidak dapat pergi, pasti Unser ini yang menjadi wakil diri! Seringkali apabila pergi ke program, akan kelihatan Unser JGL 6401, dalam hati berharap akan berjumpa ayah, rupanya, orang lain yang bawa kereta ni!.
Yakin.
Itulah satu perkataan yang boleh saya describe ayah. Ayah yakin dengan anak anak buahnya untuk pandu Unser ayah. Bukan takat dalam johor, kadang sampai pusing satu malaysia. Ayah yakin anak buahnya boleh jaga kereta dakwah ini sebaik mungkin. Ayah yakin Allah akan mudah dan selamatkan setiap perjalanan kereta dakwah ini.
Berkorban.
Betul. Dalam jalan ini, memang banyak kena berkorban. Salah satunya berkorban hart…

Wakil-wakil jualan tiket Konsert LIFELINE4GAZA

Wakil-wakil jualan tiket Konsert LIFELINE4GAZA

Shah Alam@UiTM@Unisel
Adam Kadir | 013 404 4787
M.Zakiran | 019 939 0304

Klang@Jln Kebun
Syafiqauza'i | 014 736 6454
Cikgu Abdullah Thaidi | 019 220 9080

Petaling Jaya@UM
Anaqi Ahmad Salleh | 013 590 0750
Fauzan | 019 566 0576

Pantai Dalam@KL@Subang@UTM KL
Mus’ab | 012 954 7861
Abu Dzar | 013 356 8932

Gombak@UiAM
Syed Zulfaqar | 013 384 5475
Muhammad Siddiqi | 013 296 8637

Cheras
Shakir | 013 224 5064

Kajang@Bangi@UKM@UPM
Zamri | 013 779 5217

Sepang@Miat UniKL
Abu Ubaidah | 013 628 4940

Putrajaya
Ust Rahim | 017 475 3040

Negeri Sembilan@USIM@Nilai
Hudzaifah | 019 987 4594
Hussein ’Azeemi | 019 610 6916

Melaka
Khalid Al-Walid | 019 734 1984

my LOVE

Image
-moga benih cinta kekal hingga ke firdausi-
my umi and my ayah. i miss and love them both.so0o0o0o0o0o0o0 much. setiap hari saya berdoa. agar umur saya dan mereka dipanjangkan. agar kami dapat berjumpa dan bermesra kembali.
moga Allah sayang umi dan ayah. moga Allah rahmati cinta umi dan ayah. moga Allah beri kesihatan kepada umi dan ayah. agar gerak kerja dakwah mereka tidak terbantut. hanya kerana sakit lutut! moga moga Allah beri mereka peluang. untuk terus thabat di atas jalan ini. jalan yang umi dan ayah yakini.
salam sayang dari anak umi dan ayah. far away from Perlis. -manje-

TERKINI+GEMPAK!

MOHON KERJASAMA SEMUA UNTUK MENYEBARLUASKAN PERUBAHAN TERKINI INI.
PERUBAHAN TERKINI !! Venue konsert telah ditukar ke DEWAN SERBAGUNA MASJID WILAYAH PERSEKUTUAN JALAN DUTA| Pihak penganjur terpaksa mengubah lokasi konsert ke dewan yang lebih besar kerana sambutan yang amat-amat menggalakan dari pelbagai peringkat umur. Dapatkan tiket melalui wakil-wakil kami di lokasi anda. 2000 tiket sahaja disediakan. DAPATKAN SEGERA!

KONSERT "LIFELINE 4 GAZA" | Break The Siege

DAPATKAN TIKET DARI WAKIL-WAKIL JUALAN DI
LOKASI BERHAMPIRAN ANDA BERMULA 21 MAC2010

TARIKH:
26 Mac 2010

KONSERT "LIFELINE 4 GAZA" | Break The Siege

Image
KONSERT "LIFELINE 4 GAZA" | Break The Siege
TARIKH:
26 Mac 2010

LOKASI:
Auditorium MBSA, Shah Alam, Selangor

MASA:
8.00mlm hingga 11.00mlm

SPEACIAL APPEARANCE:
Shoutul Harokah http://www.shoutulharokah.com
MUADZ http://www.facebook.com/profile.php?id=1046803257

INTRODUCING:
Kumpulan Daie

HARGA TIKET: (Derma kepada Palestin)
Dewasa & Kanak-Kanak - RM10.00
VIP - RM30.00

#VIP terbuka kepada sesiapa yang ingin tempat di hadapan pentas. Lelaki & Perempuan diasingkan.

ANJURAN:
LIFELINE 4 GAZA
HALUAN Palestin http://haluanpalestin.haluan.org.my/
HALUAN Siswa http://haluansiswa.haluan.org.my/index.php
KARISMA-JIM http://www.karisma.jim.org.my/
MAWADDAH http://www.pertubuhanmawaddahmalaysia.blogspot.com/
& Gabungan NGO-NGO di Malaysia

Dapatkan Tiket Melalui Wakil IPT Masing-masing atau di kaunter tiket di pintu masuk auditorium pada 26 Mac nanti.

Sebarkan kepada rakan-rakan. Semua dijemput hadir!

#Maklumat lanjut mengenai jualan tiket akan di paparkan kemudian. Sila layari web ini dari m…

selamat datang sayang :)

Image
Nurul Mawaddah binti Mohd Imaduddin
selamat datang sayang, ke keluarga bani Zainal Abidin moga moga kedatanganmu membawa mawaddah kepada kita sekeluarga :)
*nampaknya Ainin Sofiya dah dapat ramai adik sepupu. dah jadi kakak tak boleh mengada ngada lagi na.. *Maryam Hanna dah dapat kawan baru! boleh la belajar kat kelas sama sama nanti :)

kakak oh kakak.

Image
mama aishah dan maryam hanna
sedang saya khusyuk melayari laman sesawang, tiba tiba saya ditegur oleh kakak saya.teguran masuk melalui 'yahoo mail chat'
berikut perbualan kami.
kakak : je.tengah wat ape tu.
saya : tak dek wat gapo.saja online nak release2 tensen jap.
kakak : sekejap tu dah bape lame.
saya : adala sejam sengah. nanti libry tutup je balik la.huhu
kakak : je..yang permohonan upu tu pilih ape je?
saya : tak egt dah..nak kena rombak balik..je konfem lain na..
kakak : mnje ada amek law tak?
saya : takmo!
kakak : nape..?
saya : nak amek smthg yang banyak social dengan orang. takmo dah duk kat dalam lab buat experiment merepek meraban.
kakak : law kan banyak social dengan orang..mana ada duk kat lab..duk kat court adela..
saya : ish ish ish..takmo.cukupla abe ghaz sorang amek law..je takmo amek..
kakak : ok la..tanye je..
saya : setakat nak berbalah ngan pip tu boleh la..haha
kakak : takpe..tak amek law..kut dapat suami law..best gak kan..hahaha
saya : haha..takmo..kang tak pasal pasal…

In Memory 5 : PeWARIS 4

Image
Perkhemahan Pewaris Haluan Kebangsaan Kali Ke-4.
Hari kedua.
copy-paste di Nawal Abd Kadir.

Sessi Merakam Gambar




Treasure Hunt ' Nadi Kehidupan'













In Memory 4 : PeWARIS 4

Image
assalamualaikum! alhamdulillah.bersyukur kepada Allah kerana masih lagi memberi kita nikmat kefahaman islam, dan iman.alhamdulillah.

orite.saya masih lagi dalam mood PeWARIS.walaupun banyak masalah sebelum perginya saya ke kem PeWARIS 4, alhamdulillah.Allah masih memilih saya sekali lagi, untuk menjadi peserta PeWARIS Kebangsaan Ke-4 pada tahun 2008.

sebenarnya, saya agak berbelah bahagi untuk pergi ke kem PeWARIS 4. sebabnya, tarikhnya yang sangat dekat dengan majlis walimatul urus kakak saya.kalau tak silap, seminggu sebelum tarikh majlis.dengan keadaan rumah yang sedang di'naik taraf' nya, dengan persiapan majlis itu sendiri, tapi itulah.sudah memang tersurat di Luh Mahfuz bahawa saya akan pergi, ada masalah macam mana pun, tetap akan pergi juga.alhamdulillah.siap jadi peserta puteri terbaik lagi!

berbanding PeWARIS 3,PeWARIS 4 pada saya secara peribadi lebih menekankan praktikal dakwah daripada pengisian hati.walau macam mana pun, PeWARIS 4 tetap menusuk hati dan memberi kesa…