nak kena ni..

sarah hamizah memang nak kena ni..

"kenapa.apa yang dia buat tak kena?"

sarah hamizah tu..kerja dia banyak lagi tak siap..tapi sibuk nak pi usul 20 la, PeWARIS la..hade..

"o..kerja dia banyak tak siap lagi ke..berapa banyak je yang tak siap tu?"

baaaaaaaaaaaaanyak sangat..tak terkira banyak nya..

"ish ish ish..memang nak kena sungguh sarah hamizah ni..cuba list sikit kerja apa je yang sarah hamizah tak siap tu"

ha..meh sini orang list kan..tapi sebelum tu, ank cerita sikit pasal study cik sarah hamizah ni..untuk Biology, dia baru je belajar sampai tajuk Biodiversity..dia kata, tajuk ni susah!. bukan susah apa pun, susah sebab terlampau panjang dan banyak. cuba bayangkan, sarah hamizah kata, untuk topic yang sebelum ni, seminggu=3jam je dah boleh habis.tapi untuk topic ni, lecturer akan ajar sampai 6 minggu = 17 jam. wow!

jadi untuk tutorial biology, sarah hamizah tak buat lagi

  1. chapter 19 : growth
  2. chapter 20 biodiversity
"ishla..takpela biodiversity dia tak buat lagi..kan tak habis belajar lagi.."

memang la tak habis belajar, tapi at least buat la sikit sikit..

"o..ha ah ek.."

tapi kan, tu baru tutorial.belum Past Year Question lagi..

" la..ada lagi kerja biology?"

ada lagi..ha. ni dia PYQ yang dia tak buat lagi..

  1. chapter 17 : gene tech
  2. chapter 18 : reproduction
  3. chapter 19 : growth
  4. chapter 20 : biodiversity
"waa..banyak tu..sarah hamizah ni dia buat ape je kat matrik ni? dia main main heh?"

eh.tak jugak.dia buat kerja mathematics kut.sebab dia ni tak suka dan lemah sangat math.jadi dia kena fokus kat math tu lebih la..bio insya Allah dia dah terer..

"o0o0..macam tu pulak..kimia dia macam mana?"

ha..kimia ni jgn cerita la.dia tak suka kimia.sebab dia kata merepek! lagi pulak kena banyak kira kira.tapi dia kata, semester ni dia suka kimia.sebab kena belajar organic. dia kata best sangat..sebab takde kira kira.yang dia kena buat faham+hafal je. tu yang best tu.hehe

"kiranya kimia ni dia dah siap semua la ni?"

tak jugak..untuk yang tutorial, dia tak buat 2 chapter lagi.sebab satu tu dia baru fahamkan.yang satu lagi dia baru je habis lecture semalam.kiranya lani dia tengah nak buat la..

"tajuk ape je tu?"

em..jap.ni je tajuk dia,
  1. chapter 15 : haloalkane
  2. chapter 16 : hydroxy compound
tapi kan.nak dijadikan cerita, cik sarah hamizah ni tak sentuh lagi PYQ kimia dia.yang dah siap pun satu bab je sebab nak kena hantar kat lecturer.kalau tak, haram dia nak buat!

"lor..awat macam tu pulak.."

hola..dia kata, kimia PYQ biasanya dia buat time nak final nanti.senang katenye, terus revision sekali.tapi lani dia dah insaf sikit kut.dia kata dia nak buat jugak sikit sikit.nak ready awal.sebab dia kata nanti dia nak pergi PeWARIS.so dia kena siapkan kerja awal.

"ha ah.betul jugak."

so lani, dia tengah pulun jugak la tu nak siapkan PYQ kimia dia.walaupun lecturer tak cek, tapi tahu tahu jela.kalau nak score, kena buat lebih la..tak gitu? dia ada lagi 7 PYQ yang nak kena siapkan.
  1. chapter 9 : termochemistry
  2. chapter 10 electrochemistry
  3. chapter 11 reaction kinetics
  4. chapter 12 : introduction to organic chemistry
  5. chapter 13 : aromatic compound
  6. chapter 14 : haloalkane
  7. 'chapter 16 : hydroxy compound
"waa..banyak tak sangga naa..ish ish ish..dah tu, math dia macam mana?kesian la kat dia..kalau dia tak siap kerja, dia tak dapat pi PeWARIS la kan? hmm..dah la dia nak sangat pi pewaris tu.."

weih..jangan main main dengan dia..math dia, dah siap!complete lagi tu..semua lapan lapan chapter tu dia dah siap.

"tutorial dengan PYQ sekali?"

ya! math ni dia up to date sikit.sebab dia tak suka math, sebab tu dia wat practice lebih bagi suka.

" kiranya lani dia dah suka math laa?"

tak jugak..dia tak suka jugak math ni..tapi sebab cikgu math dia best, tu yang dia buat jugak kerja math.tapi dia kata, cikgu math dia nak pindah minggu depan..sedih sungguh dia..

"hmm..nak wat cemana.."

takpala..sarah hamizah kata, sebab banyak sangat kerja yang dia belum siap, dia akan berhibernasi dulu daripada menggunakan alam maya ni.alhamdulillah broadband dia kak nazihah pinjam bawa pergi UKM.so takdala gangguan sangat.hehe

"lama ke dia berhibernasi?"

tak lama sangat kut..dia kata selagi kerja dia tak siap, selagi tu dia takkan online dan tak boleh pergi mana mana.duduk jela kat dalam matrix ni.

"agak agak berapa lama ek? kang rindu pulak kat dia.."

satu minggu kut.insya Allah.sarah hamizah kata, doakan dia diberi kekuatan untuk buat kerja dia.dia kata, sebenarnya takda la banyak sangat kerja tu kalau nak diikutkan.sebab sepatutnya semua kerja kerja tu dia kena siapkan sebelum study week ni ( 27-4 mac)..tapi kan sarah hamizah nak pergi peWARIS, jadi dia kena ready awal sikit la..muslim kan kerjanya kena teratur..so, dia decide nak habiskan semua kerja dia sebelum 28 feb ni..awal sebulan la kiranya..
senang dia nak ready untuk final dia pulak lepas ni ( 5 april )

"o0o0..macam tu kesahnye ye..kirenye sampai 28feb la sarah hamizah tak boleh on9?ok ok.. hmm..takpelah.dah azan dah ni.nak pi solat asar dulu.kirim salam pada sarah hamizah ye."

o.ha ah.dah azan.ok.insya Allah.jadi, lepas ni, siapa siapa yang nak contact sarah hamizah, do contact her via hes celcom/maxis number ye.saya pun nak solat dulu. jangan lupa ya doakan sarah hamizah.dia perlukan sangat doa doa daripada kalian! assalamualaikum!

Comments

+akufobia+ said…
+siap la 1 post untuk blog sarah hamizah.HW sarah hamizahnya siap?lalala.
Amin Misran said…
bukan sarah nak amik ekonomi ke?
saraH²amizah said…
mana tau?? tapi kenapa tiba tiba cakap pasal nak ambil ekonomi? macam 'out of topic'.

pernah terfikir, bias masa menentukan.

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.