sayangilah.

salam sejahtera.ku tulis kesah ini dengan linangan air mata.

minggu lepas.ainin dah pindah.dah tak duduk lagi dengan kami.sedih.sangat sedih.lepas ni ainin duduk kat kl.kena duduk kat taska.mama and papa dia kerja.boleh ke ainin duk kat taska?boleh ke ainin hidup kat kl tu?tak pernah ada orang lain jaga ainin slain wan dia, nanny dia, mama dia, papa dia, maksu dia and kamilah sng kata..kat taska nanti, ada ke orang nak sayang sayang ainin.ada ke orang nak peluk cium ainin.ade ke orang nak gomol gomol ainin.ade ke orang nak bawa ainin kluar naik stroller dia pagi2 and petang mcm maksu ngan wan slalu buat.ade ke orang nak kejar ainin suruh makan.ade ke orang nak layan ainin yang sangat manja and mengada ngada tu?ade ke orang nak mandi kan ainin lame.ade ke orang yang nak golek golek ngan ainin atas katil macam selalu?ade ke orang yg nak main cak ba ngan ainin lagi.sungguh.maksu risau sangat.tadi dapat tahu ainin demam.maksu tak pernah pun cubit ainin.. maksu selalu buli ainin.tapi buli buli pun penuh kasih sayang.lepas ni mesti susah nak jumpe ainin kan ninin?.kalau maksu balik jb pun belum tentu ainin ada kat jb.maksu yang tlg mama n papa n nanny and wan yang jaga ainin.maksu jg ainin dari ainin baby lagi.maksu yang cebok ainin.maksu yang suap ainin.maksu yang bwk ainin jalan2.maksu yg slalu buat ainin nangis.yang pasti.maksu sayang sangat kat tininin.maksu rindu sangat kat tininin.ainin dapat sepenuh kasih sayang daripada kami.dididik dgn penuh kesabaran.ainin selalu kacau nanny time nanny baca quran.ainin selalu duduk seblah nanny time nanny solat.lepas ni mesti nanny rindu kat ainin.mesti wan pun mesti sunyi bila ainin takda.kalau tak ainin la yang selalu kacau wan pagi2.masuk bilik wan pagi2.yelah.dah pandai jalan..kalau tak ainin la yang sepahkan rumah.ainin yang kotorkan lantai.ainin yan tu..ainin yang ni..tapi maksu tak pernah marak kan ninin?kini semuanya tinggal kenangan.ainin akan sepahkan rumah dia sendiri pulak lepas ni..lepas ni ainin takleh nanges kalu ada orang marah ainin..

RAbbi,
jadikanlah setiap insan yang melihatdan menjaga ainin merasa kasih padanya, sebagaimana kami kasihkan dia.
jadikanalah setiap insan yang menjaga ainin sabar dengan kerenahnya, sebagaimana kami sabar dengannya.
jadikanlah setiap yang bersama dengannya, berlaku ihsan terhadapnya,sebagaimana kami berlaku ihsan dengannya.

Rabbi,
jauhkanlah ainin dari yang buruk.
jadikanlah ainin anak yang solehah.
jadikan dia terjaga dari segala sifat jahiliyah.

Rabbi,
sampaikanlah kasih sayangMu kepada ainin, tatkala kasih sayang kami tak sampai padanya.
sampaikanlah penjagaanMu kepada ainin, tatkala penjagaan kami padanya.
sungguh.kami sangat menyayanginya.

with love, maksu.

Comments

Anonymous said…
..
stiap insan ada perasaan.
ada lah norma hidup perkara ini.

anda kuat dan tabah.
tidak perlu, tunjukkan kelemahan.
ws
si merah padi said…
jom masuk U kat wilayah tengah,boleh selalu jenguk ainin n bakal sepupu die nanti..(^_^)
saraH²amizah said…
kalau la manje boleh pilih nak masuk u mana..mmg pilih dah u area th.bakkal la(style ayah) diorang yang uruskan..huhu

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.