Posts

Showing posts from January, 2010

welcome.

assalamualaikum.

to MARYAM HANNAH MUHAMMAD GHAZALI
(new born)
on 10 Safar 1421H/26 January 2010
WELCOME to the family!
maksu is looking forward to 'cubit-cubit' your cute cheek.
walala.


*currently searching for ticket-booking*
*sorry no pic available*

gambar.

Image
assalamualaikum.

tadi saya 'loafing' around dalam facebook sebentar. sengaja ingin 'membersih' dan 'mengemaskini' friends and inbox. Alhamdulillah, saya 'terjumpa' dan kemudian 'terbaca' balik one of the messages sent by my sahabat last year. It's kinda important article to be shared with, I guess. Thanx a lot to him, for giving me a reminder, when I'm doing wrong and forgotten. Well, that the use of sahabat, isn't it? May He would grant him His bless and thabat in this journey.

Let's read what he sent to me!

Apabila terbaca entri ini,
saya teringtkn anda,
apabila anda baca ini semua,
jangnlah anggap satu provokasi yang sengaja,
anggaplah ini satu pemberian yang ikhlas lagi berguna,
harap dibaca hingge titik noktah.

saya mmg yakin anda boleh.

Muslimah dan gambar.. Friday, Dec 28 2007
Artikel/Cerpen and Peringatan..
- dipetik dari blog wewr iaitu
~Khabar
Dari Urdun~
dalam entri bertajuk
Muslimah & Gambar -

MUQADDIMAH

Terkadang bila melayari …

kembara.

Image
assalamualaikum.

Alhamdulillah.selesai sudah satu kembara ibadah panjang yang dipenuhi perlbagai ujian.Alhamdulillah.

Saya bersyukur kerana Allah masih lagi memberi saya peluang untuk memberi, sekaligus juga menerima. Post kali ini, saya hendak berkongsi dengan kalian sedikit catatan perjalanan sepanjang cuti midsem kali ini.

Orite..saya berada di kelantan selama seminggu lebih kurang. dari 090110-150110.memang satu tempoh yang agak lama.saya telah mengisi masa saya untuk bersama sama dengan adik adik pewaris kerja kerja DnT ini di Pengkalan Chepa, juga setelah berpindah kawasan kem di Melawi. Kerja menjadi Fasi bukanlah suatu tugas yang mudah. Dalam keadaan kami yang kekurangan fasi, memang seluruh tenaga di gunakan dari awal pagi hingga ke tengah malam.



terdapat lebih kurang 10 modul yang akan dijalankan. Dan kem ini adalah kem yang paling lama pernah dianjurkan oleh HALUAN. kem selama 47 hari kalau tak silap. Pengisian, games, keusahawanan, khidmat masyarakat dan pertandingan memang ba…

sayangilah.

salam sejahtera.ku tulis kesah ini dengan linangan air mata.

minggu lepas.ainin dah pindah.dah tak duduk lagi dengan kami.sedih.sangat sedih.lepas ni ainin duduk kat kl.kena duduk kat taska.mama and papa dia kerja.boleh ke ainin duk kat taska?boleh ke ainin hidup kat kl tu?tak pernah ada orang lain jaga ainin slain wan dia, nanny dia, mama dia, papa dia, maksu dia and kamilah sng kata..kat taska nanti, ada ke orang nak sayang sayang ainin.ada ke orang nak peluk cium ainin.ade ke orang nak gomol gomol ainin.ade ke orang nak bawa ainin kluar naik stroller dia pagi2 and petang mcm maksu ngan wan slalu buat.ade ke orang nak kejar ainin suruh makan.ade ke orang nak layan ainin yang sangat manja and mengada ngada tu?ade ke orang nak mandi kan ainin lame.ade ke orang yang nak golek golek ngan ainin atas katil macam selalu?ade ke orang yg nak main cak ba ngan ainin lagi.sungguh.maksu risau sangat.tadi dapat tahu ainin demam.maksu tak pernah pun cubit ainin.. maksu selalu buli ainin.tapi buli b…