gian.

assalamualaikum semua.
lama dah rasanya tak post something.i mean yang betul saya tulis ek?.banyak benda yang berlaku disekeliling ni yang ingin dikongsi bersama.tapi apakan daya.tidak punya cukup masa untuk type cerita2.hmm.

baru baru ni punya semalam yang agak dulu dulu punya la kan, saya ada mengikuti Kem ape tah nama dia.kem jati diri kut.anjuran kolej.dan saya wajib menyertainya sebagai peserta fasa pertaman.hmm..bila pergi bercamping ni, buat saya tersangat sangat yang amat rindu pada kem kem yang pernah saya pergi sebelum ini.sama ada bersama keluarga terchenta, sahabat handai, sekolah dan juga kebangsaan.

kem yang saya lalui kali ini di kolej.mmg sgt berbeza modul dan pengisiannya dgn apa yang pernah saya lalui dulu dulu(dulu la sgt). mcm biasa, ada pro dan cons nya.yang buat saya geli hati nak gelak tergolek golek atas katil ialah, lokasi camping nya adalah di belakang kolej.teringat waktu camping time darjah 4 dulu.hehe.

kalu anda nak tahu, kat belakang komsas kediaman(masih lagi dalam kawasan kolej) ada satu padang golf yang luaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas dan menghijau.sedikit beralun keadaan geografinya.dan mmg luas.walau macam mana pun, lokasinya tetapi best.hmm..

yang bestnya fasal camping ni, walaupun kem komandan kata tak boleh masuk bilik time camping, tapi nak buat cemana, dah bilik ada depan mata,takkan tak nak masuk.kadang2 tu siap boleh take a nap lagi sat.haha.

xtvt dia pun best.tapi takda langsung xtvt pengisian jiwa kecuali tazkirah maghrib.hmm.ada berbasikal keliling bendang, explorase, berkayak kat tasek kolej n macam2 lagi.tapi kebanyakan game nya mmg saya tak pernah main.so, mungkin game2 tu nanti boleh kita jadikan modul kita pulak nanti kan? tapi yang kurang bestnya, macam biasalah.champo girls n boys.hmm.tapi selagi kita jaga syara', no hal je.tak gitu?

hmm.bila dah gi camping ni, saya rasa rindu sangat nak kembali ke zaman sekolah dulu2.(sedar tak sedar dah setahun saya tinggalkan alam persekolahan).kawad kaki, orientaring, gadjet, n so onn..hmm.mmg best.agak2nya dah berapa kali saya pergi ke kem sepanjang hidup ni ek?jom kite kire sat.

1.mendaki gunung tahan 9 thn.
2.mukhayyam muayyid muayyidah 10 thn.
3.kem pengawas di kem wawasan 10 thn.
4.mukhayyam amil amilah 11 thn.
5.kem pengawas di kem ulu tiram 11 thn.
6.mukhayyam mujahid mujahidah 12 thn.
7.kem pengawas di kem cemerlang 12 thn.
8.jamboori kebangsaan di perak 12 thn.
9.perkemahan remaja haluan di mersing 13 thn.
10.mukhayyam di utm 13 thn.
11.mukhayyam di perigi acheh 14 thn.
12.kursus kenaikan pangkat di perak 14 thn.
13.mendaki gunung ledang(tawan puncak) 14 thn.
14.fasilitator mukhayyam amil amilah di utm 14 thn.
15.kem remaja haluan di simpang renggam 14 thn.
16.mukhayyam di kem kaizen 15 thn.
17.kem pewaris kebangsaan di sg chongkak hulu langat 16 thn.
18.mukhayyam di gunung berlumut 16 thn.
19.kursus kenaikan pangkat di perak 16 tahun.
20.melaksanakan mukhayyam form 1 di teluk ramunia 16 thn.
21.urusetia jamboori kebangsaan di pahang 16 thn.
22.mukhayyam di tak engt 17 thn.
23.kursus kenaikan pangkat di jeram selangor 17 thn.
24.mendaki gunung tahan(menawan puncak!) 17 thn.
25.kem pewaris kebangsaan di pulau pinang 17 thn.
26.kem remaja haluan di simpang renggam 17 thn.
27.fasilitator kem aulad haluan di simpang renggam 17 thn.
28.akhir sekali setakan ini, kem waja diri di KMP.18 thn.haha

ada yang tertinggal tak? alhamdulillah, kem2 inilah yang membentuk diri ini menjadi seorang yang boleh la nak dikatakan indipendent, tak manja(huh?) n menjadi kental sedikit.huhu.
harap2 akan ada lagi kem kem yang ke 29,30 n so onn ek.mmg rindu , gian sgt ni nak berkamping.nak masak kat hutan, nak wat gadjet, nak tambah ilmu...

so.meh nak sharing gambo sikit meh.

jambori 03

jambori 03 - gua musang perak

srih juara keseluruhan.alhamdulillah


jambori 07 urusetia


rakan2 urusetia


pemandangan di kem

pertandingan kawad kaki

pelaksana kem form 1 07 teluk ramunia


chantek kan?

kem kom bagi taklimat kut

sejenak atas bukit.hehe

rasanye stakat ni dulu perkongsian kita ek.lain masa kita sambong lagi gambo2 ni.ada baaaaanyak kerja nak diberehkan ni.moga Allah redha dengan kita semua.ok.Wassalam!

Comments

+akufobia+ said…
terlebih berkem ni.huhu.kalau tak kuat lagi,tak tahu la.mesti ni kalau kena uji macammacam pun tak lut kan.haha.
~chickenrice~ said…
This comment has been removed by the author.
~chickenrice~ said…
jambori 07.waaa.banjir best.tak perasan pula kakSarah+kakAsma' ada sekali time tu.
rasanya dah 28 kali kem pun masih maja lagi neh...
saraH²amizah said…
fobia> masih lut kut..sy still manusia biasa.heh

chickenrice>sampai hati tak pasan akak.huhu

pip>chet.mane de manje.skali skale jeh.tu pun ngan hang je.hehe
Sejadah_ungu :] said…
salam...sarah,ingat lagi kem pengawas? bgs!
saraH²amizah said…
sejadah ungu> mestila egt..yg kita duk kat satu pangkin besar tu..lepas tu mlm2 dgr bunyi babi hutan..pehtu main sungai semua..wahwahwah!
+akufobia+ said…
lut yang kena ditak lutkan selalu.
Amin Misran said…
kita perlu bezakan antara PROGRAM dengan PROSES...

Tak semestinya proses itu berlaku dlm program...

Tetapi org yg pergi program dpt lebih ruang untuk berlakunya proses...
saraH²amizah said…
amin> betul.tak terfikir pulak sebelum ni.

Popular posts from this blog

i'm back

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Give me a reason.