Posts

Showing posts from June, 2009

pengumuman

salam semua.kat sini saya nak buat sikit pengumuman.
alhamdulillah.kehidupan di KMPerlis ni memang best.
alhamdulillah.kat sini seminggu sekali ada kelas IT.
yang bestnye..kalau buat tugasan cepat,boleh bukak internet.hehehe
tapi kat sini guna UBuntu.so susah sikit la nak biasa.tapi lagi sng skit dari wondows.
so.pleh kerana saya agak mahir guna komputer, senang kata selalunya saya dpt la buka internet.
kesimpulannya.
sapa nak beremail dgn saya, just hari rabu pukul 10 ok?
kalu saya nak update blog pun hari rabu je.seminggu sekali
kueng3.
kat sini bukannye takde tenet kat pustaka.tapi sbb jadual sgt pack.rasa cam bazer masa kalu bukak tenet malam2.
saya nak dptkan 4Flat.doakan ya

ok.got to go.
wassalam

ikhwah + akhawat

Image
sedikit perkongsian.sangat sesuai untuk peringatan kita yang baru sebulan dua masuk IPTA


couple islamic?hem..
Ikhtilat merupakan suatu bentuk pergaulan secara bebas yang melibatkan lelaki dan perempuan yang ajnabi. Ia merupakan suatu bentuk pergaulan yang ditegah oleh Islam. Sesungguhnya mengambil mudah persoalan ikhtilat boleh membuka ruang maksiat yang berleluasa dalam masyarakat tanpa kita sedari.

Tambahan kemajuan era teknologi sekarang, ikhtilat bukan sahaja melibatkan perjumpaan antara lelaki dan perempuan yang ajnabi malah dengan kemudahan yang ada seperti Yahoo Messenger, SMS, e-mail, dan Friendster. Jarak yang jauh didekatkan, masa yang berbeza tidak menjadi masalah begitu juga dengan kos perhubungan. Budaya ini terus menjadi darah daging masyarakat kita terutama remaja-remaja.

Kadang kala perhubungan dimulakan atas dasar kerja tetapi akhirnya melarat kepada perkongsian peribadi bukan perkongsian kepakaran. Maka tenggelamlah konsep 'kerja adalah kerja, peribadi adalah peribad…