Posts

i'm back

Assalamualaikum.

Wow. sedar tak sedar dah tiga tahun tak menulis di blog ni. 

Rasa nak kembali menulis.

So many things happened in these few years masya Allah.

ada ups and downs, Alhamdulillah i am blessed.

insya Allah will keep on updating.

See you all soon :)

Tough Times

Image
tough times never last, tough people do.
when things get tougher that you thought, what do you do?
give up to the situation and walk away?
or stay strong, remain calm and just do whatever you can?
once a decision is made, challenges will come.
Allah will not give something you want unless you deserve it; with your struggle and hard work.
be strong, even when you are alone.
be strong, even when you are in the lowest point of your life.
be strong, even when you have to walk alone.
be strong, even when you are damn exhausted yet you are not even half done.


do not compare your life to others, it kills.
do not compare your journey to others, it makes your life miserable.
do not ever questions why Allah gives you this kind of journey, He planned it well for you.
focus on yourself, focus on your life, strengthen your inner locus of control.
cheer up. shed the tears. smile. 
again, when challenges come, will you give up or remain strong?
i choose the latter.



First week of internship

Bismillah.
Alhamdulillah. Now I'm entering my very last semester for my degree, which is my internship program. 6 bulan beb. I'm only in my very first week and i'm feel like.....quitting T.T
Now i am one of the Trainee in Petronas, KLCC. Reporting duty in HR, specifically under Leadership and Capability Department, under a very small unit which is Capability Development. The job and knowledge i got there is interesting, but the working hours, and the working environment is disaster. Cuz I have experienced a better one. 
Depa kat Petronas very workaholic. Semua jenis balik lewat. huhu. Sarah pack barang nak balik around 5 lebih semua steady je lagi buat kerja kat ofis seolah olah baru pukul 3 -_-". Siap je pack barang bos panggil bagi kerja lagi. Sobs sobs. Memang mengeluh manjang duduk kat ofis. Buat DMO berejam idok pula mengeluh. huhu.

It is only my very first week, tapi dah ada empat ketui jerawat naik balik kat muka. Haha. Now i'm living in Bangi, in my aunt's…

Buddy

Buddy should share everything.
How can i share the joy and pain when you dont understand?

2014: Beli Kereta, Kahwin, Property Pertama dan...??

Image
Bismillah and assalamualaikum semua!

Selamat hari isnin, dan salam Spectacular!! ^_^

Hari ni penuh dengan fresh and new energy. Maklumlah, baru balik dari Kick Off Spectacular! Best masya Allah. memang sangat sangatlah rugi bagi yang memilih untuk tidak pergi! Banyak sangat benda baru belajar. Terutama tentang products :D 

Salah satunya, tahukah anda bahawa F1 Shake Herbalife sangat tinggi protein sehingga pasangan yang sudah berkahwin harus sentiasa berjaga jaga kerana ia memungkinkan anda memperolehi anak berderet setiap tahun? Muaha. Itulah yang saya belajar semalam daripada Dr. Jega. haha (Okei don't get me wrong. Herbalife do not make a woman pregnant. Allah does. Just ikut logic akal manusia dan ikut fakta sains Dr. Jega cakap macam tu. So lepas ni tak mau jumpa and cakap dgn saya "Kakak tu makan Herbalife 5 tahun dah tapi tak dapat anak pun.." Again I repeat, Herbalife do no make a woman pregnant. Allah does. Ha ni Sarah ulang dua kali ni. Kalau tak faham juga, means…

Selepas hampir 2 tahun sebagai Herbalife Distributors

Image
Bismillah.

Assalamualaikum semua! New energy despite the dull and stressful environment here in UTM. Hehe.

--

Sedar tak sedar dah hampir dua tahun bergelar Herbalifers. Belum puas belajar, belum puas jatuh dan bangun, belum puas experience life, belum puas bantu orang! 

Hari ni rasa nak share sedikit dengan semua orang what happened to me after these 2 years. Rasa terlalu banyak sangat benda yang dah berubah.

Perubahan after Herbalife

1. I see the world differently.

Walaupaun sebelum ni ramai yang kata i see things differently, saya ni matang lah, apelah.. Tapi rasanya after Herbalife ni, lagi besar perspektif saya dengan kehidupan. Rasa macam.. dah betul betul masuk dalam dunia sebenar. bukan lagi dunia fantasi ke, dunia yang penuh teori.

2. I see the application of dakwah (spreading Islam) in my real life

Point yang ni tak tahu nak cerita macam mana. Korang kena buat dan rasa sendiri. Sebab Herbalife ni konsep dia really close to Islam. Sebab Herbalife ni is a business related to ATTRACTION.…

Give me a reason.

aku nak cerita. nak share.

tapi aku tahu kalau aku share pun, jargon aku dan kalian tak sama.

kalian takkan faham jargon aku yang complex ni.

yang pasti aku korbankan dream aku, aku buat tak nampak list dreams aku, aku akan pastikan tak sia sia. insya Allah.

dan yang pasti, akan tiba satu masa aku bangkit dan mula kembali kejar dreams aku tu. i will make a come back even stronger. insya Allah.

Allah, terimalah amal dhoif aku ni.